Recept

Citronkaka

TILLAGNING:

Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör.

Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smörj bakformen och häll i smeten. Grädda i 50–60 minuter i 180 grader.

Låt kakan svalna något, gör sedan hål med en trästicka eller sticknål. Blanda citronsaft och florsocker väl och häll över kakan. Låt kakan svalna helt.

Allmän information
Klar om:
80 minuter
Kalori p.p.:
345
Produkt:
Lättströ
Delar:
10
Ingredienser
Smet:
Rumsvarmt smör
250 g
Hermesetas Lättströ
25 g dl
Ägg
4
Ekologiska citroner
2
Mjöl
250g
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 krm
Att hälla över:
Citronsaft
1 dl
Florsocker
100 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
14490
1449
kcal
3450
345
Protein g
60
6
Kolhydrat g
230
25
Fett g
250
25