Recept

Fruktkompott

TILLAGNING:

Kärna ur frukten och skala den. Ta bort kärnhusen och skär den i bitar. Koka upp alla andra ingredienser under omrörning. Häll frukten i blandningen och låt den puttra under omrörning tills den är mjuk men ännu inte går sönder. Häll genast upp den i burkar och förslut dem väl.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
98
Produkt:
Delar:
5
Ingredienser
Plommon, persikor, äpplen eller päron
1 kg
Vatten
3 dl
Pressad citron
25 ml
Hermesetas Lättströ (eller)
20 g
Hermesetas Flytande
3 tsk
Kanelstång
1
Gelatinpulver till 250 g frukt
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
885
354
kcal
245
98
Protein g
6
1
Kolhydrat g
103
21
Fett g
2
0.4