Recept

Mandel-madeleinekakor utan socker

Fransmännen säger ”madeleine”, schweizarna ”Schmelzbrötli”. Prova den här moderna varianten av bakverket med dinkelmjöl och mandlar, men utan socker.

Preparatet:

  1. Smält smöret på medelstark värme och låt det svalna lite grann. Blanda dinkelmjöl, malda mandlar, rivet citronskal och bakpulver och ställ blandningen åt sidan.
  2. Vispa äggen med Hermesetas Lättströ och honung, blanda sedan omväxlande ner mjölblandningen och det smälta smöret. Låt den färdiga degen stå i kylskåpet minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. Smörj madeleine-bakformen, fyll de enskilda madeleineformarna till 2/3 och grädda i förvärmd ugn ca 15 minuter.
  4. Låt madeleinekakorna svalna något i formen, lossa dem sedan försiktigt och låt dem svalna helt på ett galler (med musselsidan uppåt). Madeleinekakorna ser extra vackra ut om du strör över lite Hermesetas Lättströ strax före servering.

    Tipp: Madeleinekakorna smakar också härligt med en aning bittermandelarom istället för rivet citronskal i degen.
Allmän information
Klar om:
35 minuter
Kalori p.p.:
108
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Smör
80 g
Ägg ,storlek M
2 st.
Honung
1 msk
Hermesetas Lättströ
10 g
Dinkelmjöl
80 g
Mandel, malen
40 g
Bakpulver
1 tsk
Citronskal, rivet
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5472
456
kcal
1303
108
Protein g
33
3
Kolhydrat g
76.5
6.5
Fett g
97
8