Search

Äppelmuffins med rostade mandlar och kanel

30 min
Bakning
Desserter

Saftiga och fluffiga, så ska äppelmuffins smaka! Håller du med? Baka då vårt enkla recept med rostade mandlar och kanel.

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme.
    Rosta mandelspånen i en stekpanna. Skala äpplet, ta bort kärnorna, skär i små bitar och droppa över citronsaft. Ställ båda åt sidan.
  2. Blanda mandelspånen, bakpulver, smör, Hermesetas Lättströ, ägg och kanel till en jämn deg. Blanda i äppelbitarna och fördela sedan jämnt i 6 muffinsformar. Garnera med de rostade mandlarna och grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna.

Näringsvärden per portion

900
kj
214
energi (kcal)
7.5
protein g
5.5
kolhydrater g
18.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

100 g Mald mandel
2 st. Ägg (storlek M)
50 g Smör
3 msk Hermesetas Lättströ
1 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel
1 (ca 200 g) Äpple
1 msk Citronsaft
20 g Mandelspån
100 g Mald mandel 2 st. Ägg (storlek M) 50 g Smör 3 msk Hermesetas Lättströ 1 tsk Bakpulver 1 tsk Kanel 1 (ca 200 g) Äpple 1 msk Citronsaft 20 g Mandelspån