Recept

Äppelmuffins med rostade mandlar och kanel

Saftiga och fluffiga, så ska äppelmuffins smaka! Håller du med? Baka då vårt enkla recept med rostade mandlar och kanel.

Preparatet:

  1. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme.
    Rosta mandelspånen i en stekpanna. Skala äpplet, ta bort kärnorna, skär i små bitar och droppa över citronsaft. Ställ båda åt sidan.
  2. Blanda mandelspånen, bakpulver, smör, Hermesetas Lättströ, ägg och kanel till en jämn deg. Blanda i äppelbitarna och fördela sedan jämnt i 6 muffinsformar. Garnera med de rostade mandlarna och grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
214
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Mald mandel
100 g
Ägg (storlek M)
2 st.
Smör
50 g
Hermesetas Lättströ
3 msk
Bakpulver
1 tsk
Kanel
1 tsk
Äpple
1 (ca 200 g)
Citronsaft
1 msk
Mandelspån
20 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5401
900
kcal
1286
214
Protein g
44
7.5
Kolhydrat g
33
5.5
Fett g
110
18.5