Chokladmousse med bär
Det bästa som kan hända en chokladkaka: förvandling till hemlagad chokladmousse. För total njutning - garnera klassikern med bär.
Preparatet:
- Hacka chokladen, skär smöret i små bitar och smält det med romen i en skål över vattenbad.
- Separera äggen och rör ned äggulan i den smälta chokladsmörblandningen. Vispa äggvitorna och Hermesetas Lättströ hårt med en mixer och ställ åt sidan. Vispa till sist grädden stabil och rör ned försiktigt.
- Fyll den färdiga chokladmoussen i fyra portionsglas. Garnera med bär före serveringen.
Tips: Moussen kan enkelt varieras, t.ex. genom att tillsätta kanel och chili eller rivet apelsinskal. Vill du servera chokladmoussen med nötter, passar Amaretto utmärkt istället för rom.
Allmän information
Ingredienser
Mörk choklad (minst 70 % kakao)
200 g
Smör
50 g
Ägg
3 st.
Vispgrädde
200 ml
Hermesetas Lättströ
5 g
Rom
2 tsk
Bär som garnering
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9832
2458
kcal
2341
585
Protein g
35.5
9
Kolhydrat g
115
29
Fett g
192.5
48