Search

Chokladmousse med bär

20 min
Desserter

Det bästa som kan hända en chokladkaka: förvandling till hemlagad chokladmousse. För total njutning - garnera klassikern med bär.

Förberedelser

  1. Hacka chokladen, skär smöret i små bitar och smält det med romen i en skål över vattenbad.
  2. Separera äggen och rör ned äggulan i den smälta chokladsmörblandningen. Vispa äggvitorna och Hermesetas Lättströ hårt med en mixer och ställ åt sidan. Vispa till sist grädden stabil och rör ned försiktigt.
  3. Fyll den färdiga chokladmoussen i fyra portionsglas. Garnera med bär före serveringen.

    Tips: Moussen kan enkelt varieras, t.ex. genom att tillsätta kanel och chili eller rivet apelsinskal. Vill du servera chokladmoussen med nötter, passar Amaretto utmärkt istället för rom.

Näringsvärden per portion

2458
kj
585
energi (kcal)
9
protein g
29
kolhydrater g
48
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

200 g Mörk choklad (minst 70 % kakao)
50 g Smör
3 st. Ägg
200 ml Vispgrädde
5 g Hermesetas Lättströ
2 tsk Rom
Bär som garnering
200 g Mörk choklad (minst 70 % kakao) 50 g Smör 3 st. Ägg 200 ml Vispgrädde 5 g Hermesetas Lättströ 2 tsk Rom Bär som garnering

Produkter som används

← tillbaka till översikten