Recept

Chokladmousse med bär

Det bästa som kan hända en chokladkaka: förvandling till hemlagad chokladmousse. För total njutning - garnera klassikern med bär.

Preparatet:

  1. Hacka chokladen, skär smöret i små bitar och smält det med romen i en skål över vattenbad.
  2. Separera äggen och rör ned äggulan i den smälta chokladsmörblandningen. Vispa äggvitorna och Hermesetas Lättströ hårt med en mixer och ställ åt sidan. Vispa till sist grädden stabil och rör ned försiktigt.
  3. Fyll den färdiga chokladmoussen i fyra portionsglas. Garnera med bär före serveringen.

    Tips: Moussen kan enkelt varieras, t.ex. genom att tillsätta kanel och chili eller rivet apelsinskal. Vill du servera chokladmoussen med nötter, passar Amaretto utmärkt istället för rom.
Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
585
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Mörk choklad (minst 70 % kakao)
200 g
Smör
50 g
Ägg
3 st.
Vispgrädde
200 ml
Hermesetas Lättströ
5 g
Rom
2 tsk
Bär som garnering
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9832
2458
kcal
2341
585
Protein g
35.5
9
Kolhydrat g
115
29
Fett g
192.5
48