Exotisk kokos-vanilj-chiapudding med bär
Skicka dina smaklökar på en resa: Med den exotiska kokos-vanilj-chiapuddingen med bär samlar du garanterat nya intryck.
Preparatet:
- Hacka cashewnötterna och blanda med resten av de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölken och rör om med en sked ordentligt till en jämn smet utan klumpar.
Tips: Det är normalt att massan fortfarande ser mycket flytande ut; chiafröna suger åt sig vätskan med tiden. - Täck över skålen och låt stå och svälla minst 3 timmar i kylskåpet (eller helst: över natten). Rör om möjligt om emellanåt.
- Fördela de frusna blåbären i två glas, 1 msk per glas. Täck över med hälften av chiapuddingen i varje glas och dekorera med de blandade bären.
Tips: Den exotiska chiapuddingen smakar även utsökt med mango eller ananas som alternativ till bären.
Allmän information
Ingredienser
Chiapudding:
Mjölk
300 ml
Chiafrön
30 g
Kokosflingor
30 g
Cashewnötter
30 g
Hermesetas Lättströ
1 msk
Vanilj, malen
1 knivsudd
Dekoration:
Blåbär, frysta
2 msk
Blandade frysta bär
t.ex. jordgubbar, hallon och blåbär
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3200
1600
kcal
762
381
Protein g
28
14
Kolhydrat g
46
23
Fett g
55
27.5