Recept

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak

TILLAGNING:

Skala och dela äpplena i mindre bitar. Koka samman alla ingredienserna under lock i kastrull under tio minuter, rör under tiden. Om äppelbitarna inte kokat sönder, använd en stavmixer och kör till en slät äppelmos. Ta då ur kanelstängerna under tiden du mixar moset, och lägg sedan tillbaka dem så moset får en god kanelsmak. Receptet är utan konserveringsmedel, men om man vill ha längre hållbarhet använd natriumbensoat enligt förpackningen. Det naturliga moset kan givetvis även frysas.

Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
127
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Äpplen
1 kg
Hermesetas Lättströ
2 dl
Vatten
1/2 dl
Kanelstänger
1 till 2
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2129
532
kcal
507
127
Protein g
3
1
Kolhydrat g
117
29
Fett g
3
1