Sparrissallad med gräslök och ägg
Adjö vinterkylan: Denna sparrissallad med ägg och gräslök väcker vårkänslor. En festmåltid även med rädisor och gurka.
Preparatet:
- Skala sparrisen och skär i ca 3 cm stora bitar (ta bort de träiga ändarna). Lägg sparrisbitarna i en kastrull med en nypa salt, täck med vatten och sjud med lock på medelhög värme i ca 10 minuter, sparrisen ska fortfarande vara krispiga. Rör om då och då.
- Medan sparrisen kokar förbereder du de andra ingredienserna: Skala, halvera och skiva de kokta äggen. Skär gräslök i fina ringar och dra av krassen.
- Häll av den kokta sparrisen genom en sil. Fånga upp sparrisbuljongen. Låt den kokta sparrisen svalna en stund. Lägg den sedan i en skål ihop med ingredienserna för dressingen och blanda. Rör i de återstående förberedda ingredienser och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar och servera helst ljummen.
Tips: För att ge salladen lite extra friskhet kan man blanda i mycket tunna skivor av rädisa och gurka strax före servering.
Allmän information
Ingredienser
Till salladen
sparris
500 g
salt
1/2 tsk
ägg, hårdkokta
2 st.
gräslök
2 msk
krasse (valfritt)
1 msk
Till dressingen
sparrisbuljong
50 ml
neutral vegetabilisk olja
2 msk
äppelvinäger
1 msk
Hermesetas Flytande
5 droppar
salt
1 nypa
svartpeppar
1 nypa
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1940
970
kcal
462
231
Protein g
24.5
12.5
Kolhydrat g
17.5
9
Fett g
32.5
16.5