Search

Sparrissallad med gräslök och ägg

25 min
Sallader
Salthaltiga livsmedel

Winterkälte ade: Dieser Spargelsalat mit Ei und Schnittlauch weckt Frühlingsgefühle. Auch mit Radieschen & Gurke ein Schmaus.

Förberedelser

  1. Skala sparrisen och skär i ca 3 cm stora bitar (ta bort de träiga ändarna). Lägg sparrisbitarna i en kastrull med en nypa salt, täck med vatten och sjud med lock på medelhög värme i ca 10 minuter, sparrisen ska fortfarande vara krispiga. Rör om då och då.
  2. Medan sparrisen kokar förbereder du de andra ingredienserna: Skala, halvera och skiva de kokta äggen. Skär gräslök i fina ringar och dra av krassen.
  3. Häll av den kokta sparrisen genom en sil. Fånga upp sparrisbuljongen. Låt den kokta sparrisen svalna en stund. Lägg den sedan i en skål ihop med ingredienserna för dressingen och blanda. Rör i de återstående förberedda ingredienser och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar och servera helst ljummen.

    Tips: För att ge salladen lite extra friskhet kan man blanda i mycket tunna skivor av rädisa och gurka strax före servering.

Näringsvärden per portion

970
kj
231
energi (kcal)
12.5
protein g
9
kolhydrater g
16.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Till salladen

500 g sparris
1/2 tsk salt
2 st. ägg, hårdkokta
2 msk gräslök
1 msk krasse (valfritt)
500 g sparris 1/2 tsk salt 2 st. ägg, hårdkokta 2 msk gräslök 1 msk krasse (valfritt)

Till dressingen

50 ml sparrisbuljong
2 msk neutral vegetabilisk olja
1 msk äppelvinäger
5 droppar Hermesetas Flytande
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
50 ml sparrisbuljong 2 msk neutral vegetabilisk olja 1 msk äppelvinäger 5 droppar Hermesetas Flytande 1 nypa salt 1 nypa svartpeppar

Produkter som används

← tillbaka till översikten