Nyårsaperitif: Sockerfri glöggsirap som tillsats till mousserande vin
Alla känner till mousserande vin. Varför inte bjuda på en annorlunda aperitif på nyårsafton – en sockerfri glöggsirap gjord på rött vin, apelsin, kanel, kryddnejlika och anis.
Förberedelser
- Skala av 2 remsor apelsinskal med en potatisskalare. Pressa ur apelsinen. Häll den färskpressade apelsinjuicen tillsammans med de återstående ingredienserna i en liten kastrull och koka upp.
- Låt vätskan sjuda tills den har reducerats markant (mer än hälften). Låt den sedan svalna lite, ta ur kryddorna och använd en tratt för att fylla den i en ren, förslutningsbar flaska. Låt svalna helt och förvara den i kylen.
Tips: Blandad med mousserande vin är saften en fantastisk vinteraperitif! Glöggsirapen är mycket dryg – en tesked sirap räcker per portion.
Näringsvärden per portion
69
kj
16.5
energi (kcal)
0.5
kolhydrater g
Ingredienser till 20 portioner
| 500 ml | Rödvin, torrt |
| 1 st. | Apelsin |
| 8 g | Hermesetas Lättströ |
| 1 st. | Kanelstång |
| 2 st. | Nejlikor |
| 1 st. | Anisstjärna |
