Sockerfria spekulatiuskakor
Oavsett om du bakar med spekulatiusformar eller pepparkaksformar, till jul eller utan speciell anledning: Baka med dinkelmjöl och Hermesetas istället för socker. Låt det väl smaka!
Förberedelser
- 1. Blanda Hermesetas Lättströ, spekulatiuskrydda, bakpulver och salt. Knåda blandningen med det kalla smöret, ägget och mjölken i matberedaren, forma sedan till en degkula med händerna, linda in i plastfolie och kyl den i två timmar.
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. Forma degen med en spekulatiusform och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på ett bakgaller efter gräddning.
Tips: Kavla ut utan spekulatiusform och skär ut de rektangulära kakorna.
Näringsvärden per portion
266
kj
63
energi (kcal)
1.5
protein g
6
kolhydrater g
3.5
fett g
Ingredienser till 30 portioner
| 250 g | Dinkelmjöl |
| 15 g | Hermesetas Lättströ |
| 2 tsk | Spekulatiuskrydda |
| 1 tsk | Bakpulver |
| 1 nypa | Salt |
| 125 g | Smör |
| 25 ml | Mjölk |
| 1 st. | Ägg (storlek M) |
