Äppelmuffins med rostade mandlar och kanel
Saftiga och fluffiga, så ska äppelmuffins smaka! Håller du med? Baka då vårt enkla recept med rostade mandlar och kanel.
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. 
Rosta mandelspånen i en stekpanna. Skala äpplet, ta bort kärnorna, skär i små bitar och droppa över citronsaft. Ställ båda åt sidan. - Blanda mandelspånen, bakpulver, smör, Hermesetas Lättströ, ägg och kanel till en jämn deg. Blanda i äppelbitarna och fördela sedan jämnt i 6 muffinsformar. Garnera med de rostade mandlarna och grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna.
 
Näringsvärden per portion
900
                kj
              214
                energi (kcal)
                
              7.5
                protein g
                
              5.5
                kolhydrater g
                
              18.5
                fett g
                
              Ingredienser till 6 portioner
| 100 g | Mald mandel | 
| 2 st. | Ägg (storlek M) | 
| 50 g | Smör | 
| 3 msk | Hermesetas Lättströ | 
| 1 tsk | Bakpulver | 
| 1 tsk | Kanel | 
| 1 (ca 200 g) | Äpple | 
| 1 msk | Citronsaft | 
| 20 g | Mandelspån |