Low Carb Chocolate Brownies med zucchini
Sunda desserter med ovanliga ingredienser är nyttigt för både kropp och själ! Testa våra saftiga Low Carb Chocolate Brownies med zucchini!
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
Skölj och riv zucchinin fint. Hacka chokladen fint och lägg den åt sidan. - Vispa två ägg med det smälta smöret i en matberedare. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål, tillsätt smör- och äggblandningen och rör om ordentligt. Lägg i den rivna zucchinin och den hackade chokladen under degen efter hand.
- Lägg den färdiga degen i en smord ugnsform (25 x 25 cm), strö över kakaokrosset och baka i ugnen i 30 minuter.
Tips: Strö gärna lite Hermesetas Lättströ över de färdiga browniesarna innan servering.
Näringsvärden per portion
927
kj
221
energi (kcal)
9
protein g
6.5
kolhydrater g
17.5
fett g
Ingredienser till 9 portioner
| 1 | Zucchini (ca 300 g) |
| 2 | Ägg |
| 75 g | Smör, smält |
| 100 g | Mandel, malen |
| 50 g | Mandelmjöl |
| 40 g | Kakaopulver |
| 13 g | Hermesetas Lättströ |
| 2 tsk | Bakpulver |
| 1 nypa | Salt |
| 50 g | Choklad (minst 70 % kakao) |
| 1 msk | Kakaokross |
