Chokladsmåkakor
Chokladkakor med färskost och kärlek – precis rätt recept till advent. Tack vare Hermesetas Lättströ passar dessa godbitar även för personer med diabetes!
Förberedelser
- Häll Hermesetas Lättströ, smör, ägg, vaniljextrakt och mjölk i en skål och rör samman. Sikta samman de övriga ingredienserna i en ny skål. Tillsätt de torra ingredienserna till skålen med smörblandningen, lite i taget, under omrörning. När alla ingredienser är tillsatta, knådas degen samman och packas in i plastfolie. Kyl degen i några timmar.
 - Förvärm ugnen till 180 °C. Tag ut degen ur kylskåpet och knåda igenom den med händerna. Kavla ut degen på ett mjölat bord och stick ut cirklar på cirka 7 cm. Stick ut en mindre cirkel/hjärta i mitten av hälften av kakorna, så att du har både en hel botten och en topp med hål.
 - Placera småkakorna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 11-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.
 - Rör samman creamcheese med Hermesetas och lägg en liten klick creamcheese mellan toppen och botten på småkakorna.
 
Näringsvärden per portion
377
                kj
              90
                energi (kcal)
                
              2.5
                protein g
                
              8
                kolhydrater g
                
              5.5
                fett g
                
              Ingredienser till 25 portioner
| 15 g | Hermesetas Lättströ | 
| 100 g | Smör, rumstempererat | 
| 1 | Ägg | 
| 1 tsk | Vaniljextrakt | 
| 3-4 tsk | Mjölk | 
| 50 g | Kakaopulver | 
| 260 g | Vetemjöl | 
| 1/2 tsk | Bakpulver | 
Fyllning:
| 100 g | Naturell creamcheese | 
| 1 msk | Hermesetas Lättströ | 
