Morotskaka
Det faktum att morötter och hasselnötter hör hemma i en morotskaka är sedan gammalt. Men hur är det med citron, kanel, kryddnejlika och en nypa salt? Varför inte prova en ny snurr på denna traditionella favorit.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 175ºC. Skala och riv morötterna fint.
- Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, kryddor och salt. Rör i nötter, citronskal, saft och rivna morötter.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.
Näringsvärden per portion
557
kj
133
energi (kcal)
5
protein g
14
kolhydrater g
6
fett g
Ingredienser till 12 portioner
| 500 g | Morötter |
| 2 1/2 dl | Hermesetas Lättströ |
| 4 | Ägg |
| 80 g | Hasselnötter |
| 2 1/2 dl | Vetemjöl |
| 2 1/2 tsk | Bakpulver |
| 2 tsk | Kanel |
| 1/2 tsk | Malda kryddnejlikor |
| 1 krm | Salt |
| Rivet skal och saft av 1 citron |
