Laxsmörgås med romsås
Förberedelser
Näringsvärden per portion
1513
                kj
              362
                energi (kcal)
                
              21
                protein g
                
              22
                kolhydrater g
                
              19
                fett g
                
              Ingredienser till 8 portioner
Lax:
| 500 g | Laxfilé | 
| 2 tsk | Grovt havssalt | 
| 2 tsk | Hermesetas Lättströ | 
| 1 tsk | Grovmalen vitpeppar | 
| 1 dl | Hackad dill | 
Romsås:
| 2 | Burkar (à 200 g) lätt gräddfil (17%) | 
| 125 g | Stenbits- eller forellrom | 
| 2 | Hermesetas Lättströ | 
| 1 dl | Hackad gräslök | 
| 1-2 tsk | Grovmalen svartpeppar | 
Till servering:
| 8 | Skivor fullkornsbröd | 
| Grovmalen svartpeppar | |
| Hackad dill eller gräslök | 
