FAQ

Välkommen till vår sida med frågor och svar. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna gällande Hermesetas produkter. Om en fråga inte besvaras här finns det möjligheten att.

Vad är Hermesetas produkter?

Hermesetas produkter består av ett sortiment med lågkalori-sötningsmedel eller sockeralternativ.

Hermesetas produkter innehåller en mängd högintensiva kalorifria sötningsingredienser – t.ex. sackarin, sukralos och cyklamat – i kombination med andra livsmedelsingredienser med lågt kaloriinnehåll. De kan användas för att ersätta socker i mat och drycker av alla typer. En tablett Hermesetas Mini Sweeteners eller en tesked Hermesetas Strö ger samma grad av sötma som en tesked socker, men utan eller med väldigt få kalorier.

Vilka olika typer av Hermesetas sockerersättning finns det?

Hermesetas finns som Mini Sweeteners, Strö och Flytande.

Hermesetas produkter finns i olika varianter för olika användningsområden. Hermesetas Mini Sweeteners (tabletter) finns i en användarvänlig förpackning där varje tablett ger samma sötma som en tesked socker, vilket gör dem idealiska för kaffe och te. Hermesetas Strö säljs i en glasburk och är på grund av sin värmestabilitet ett bra val för matlagning och bakning. Hermesetas Flytande är starkt koncentrerad (tio gånger sötare än socker), löses upp direkt och kan användas i alla typer av varma och kalla drycker samt för matlagning och bakning. 

Är konstgjorda sötningsmedel som Hermesetas säkra att använda?

Hermesetas sötningsmedel är helt säkra att använda, varje dag.

Konstgjorda sötningsmedel har används som ersättning för socker sedan början av 1900-talet. Hermesetas var det första varumärket för tabletter med sötningsmedel i världen, och har använts sedan 1932. Idag är de konstgjorda sötningsmedlen några av de mest grundligt testade och utvärderade livsmedelsprodukterna på marknaden. Alla de mest använda ingredienserna (inklusive sackarin, sukralos och cyklamat) har genomgått många undersökningar och riskbedömningar av stora internationella livsmedelsmyndigheter, bland annat United States Food and Drug Administration (FDA), Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) och australiensiska National Health and Medical Research Council (NHMRC). Dessa myndigheter har bekräftat säkerheten hos artificiella sötningsmedel och har följaktligen godkänt deras användning och omfattande tillgänglighet.

Var tillverkas Hermesetas sötningsmedel?

Alla Hermesetas produkter utvecklas av och tillverkas för Hermes Sweeteners Ltd., med säte i Schweiz.

Hermesetas produkter tillverkas i moderna livsmedelsförädlingsanläggningar över hela Europa och varje produktionsplats är specialiserad på olika typer av Hermesetas produkter. I enlighet med schweiziska kvalitetskrav har alla tillverkare extremt höga kvalitetsstandarder. Dessutom har produktionsanläggningarna fått många officiella kvalitetscertifikat i Schweiz, Frankrike och Spanien.

Hur smakar Hermesetas?

Hermesetas sötningsmedel har en smak som liknar smaken av socker mycket.

Ingredienserna som används i Hermesetas sötningsmedel framställs syntetiskt, därför finns det en liten smakskillnad jämfört med socker. Den speciella blandningen av ingredienserna i Hermesetas produkter ger dem emellertid inte den bittra eftersmak som finns i vissa andra artificiella sötningsmedel.

Hur kan Hermesetas användas för att hjälpa till att hantera vikt, minska sockerintaget och upprätthålla en hälsosam livsstil?

Genom att använda Hermesetas som ersättning för socker kan du njuta av sötma utan några oönskade kalorier.

Hermesetas sötningsmedel har inga eller få kalorier. Medan en tesked socker innehåller 16 kalorier eller 70 kJ, ger en portion Hermesetas samma sötma men utan den stora mängden kalorier. Byte av bara 4–5 teskedar socker om dagen mot Hermesetas produkter kan eliminera över 500 oönskade kalorier per vecka. Om du försöker vara hälsosam, vill minska mängden socker i din kost, bibehålla din vikt eller gå ner i vikt, kan Hermesetas hjälpa dig att uppnå detta.

Hur mycket Hermesetas kan konsumeras varje dag som en del av en hälsosam, balanserad diet?

Du kan använda Hermesetas för att ersätta all din dagliga sockerförbrukning.

Hermesetas har bevisats vara ett säkert och hälsosamt alternativ till socker. Du kan använda produkterna för att ersätta det socker som du vanligtvis skulle tillsätta i din mat och dryck varje dag. Den rekommenderade maximala mängden vid daglig konsumtion kallas ”acceptabelt dagligt intag” (ADI), vilket varierar beroende på kroppsvikten. Använd vår ADI-kalkylator för att beräkna ditt personliga ADI för Hermesetas. Hermesetas är även säkert att använda för gravida kvinnor och barn, men vi rekommenderar att det inte ges till barn under tre år.

Kan Hermesetas användas för matlagning och bakning?

Ja, Hermesetas sötningsmedel – Strö och Flytande – är perfekta för matlagning och bakning, oavsett om du bakar din favorit bland lågkalorikakor eller gör en hälsosam rispudding.

Eftersom alla Hermesetas produkter är värmestabila kommer de inte att förlora sin sötma även när de utsätts för de höga temperaturerna vid bakning. Hermesetas är även utmärkt vid tillagning av kalla efterrätter. Enkla riktlinjer för att ersätta socker med alla våra produkter samt massor av läckra receptidéer kan hittas i Receptavsnittet på denna webbsida.

Kan Hermesetas användas av gravida kvinnor och ammande mödrar?

Alla Hermesetas produkter kan användas säkert av gravida kvinnor och ammande mödrar.

Det är helt säkert att använda Hermesetas sötningsmedel under graviditet och amning, men eftersom kvinnor har särskilda näringsbehov under dessa perioder, bör de se till att de får tillräckligt med kalorier från andra källor och följer sina läkares kostråd.

Hjälper Hermesetas produkter till att undvika karies?

Alla Hermesetas produkter är sockerfria, så användningen av dem istället för socker är bra för tandhälsan.

Hög sockerkonsumtion kan leda till avmineralisering av tänderna och syraproduktion från bakteriefloran i munnen, vilket resulterar i dåliga tänder. Byte av socker mot Hermesetas hjälper till att minska eller undvika den avmineraliseringsprocess som orsakas av socker.

Kan Hermesetas användas av diabetiker?

Alla produkter från Hermesetas är sockerfria, kalorisnåla och lämpar sig för personer med diabetes.

Sötningsingredienserna såväl som de andra ingredienserna i Hermesetas produkter har ingen påverkan på blodsockernivån och stör inte insulinet. Över hela världen använder människor som lever med diabetes Hermesetas produkter för att söta sina livsmedel och drycker samtidigt som de undviker ett högt socker- och kolhydratintag som påverkar deras blodsocker- och insulinnivåer.

Är Hermesetas sötningsmedel glutenfria?

Alla Hermesetas produkter är glutenfria* och kan användas säkert av personer med celiaki.

Eftersom de inte innehåller gluten är Hermesetas produkter även lättsmälta för alla andra, vilket bidrar till allmän hälsa och välbefinnande.

Är Hermesetas produkter klassificerade som kosher?

Alla Hermesetas produkter är kosher.

Alla Hermesetas produkter har testats av kosher-certifieringsorgan i flera länder och är helt auktoriserade som kosher-matprodukter.