
Rostade kikärtor
Rostade kikärtor TILLAGNING: Värm ugnen till 175 °C. Låt kikärtorna rinna av och häll dem i en skål. Blanda kikärtorna med de övriga ingredienserna och rör om ordentligt. Fördela kikärtorna på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i cirka 35-45 minuter eller tills de är spröda. ANMÄRKNINGAR: Perfekt som tilltugg eller topping på […]

Mandelkakor med choklad
Mandelkakor med choklad TILLAGNING: Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Tillsätt smör, Hermesetas och vaniljpulver och vispa ihop. Tillsätt därefter mandelmjöl och bakpulver och rör samman. Häll långsamt i mandelmjölken i skålen under vispning. Fortsätt tills all mandelmjölk är tillsatt. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i degen. Täck skålen med […]

Spröd granola
Spröd granola TILLAGNING: Värm ugnen till 150°C. Hacka valnötter och cashewnötter grovt och blanda dem i en skål med havregryn, pumpafrön och sesamfrön. Smält kokosoljan i en skål i mikrovågsugnen, droppa Hermesetas Flytande i kokosoljan och häll det i skålen med granolablandningen. Rör runt ordentligt tills oljan är fördelad. Fördela granolan på en bakplåt med bakplåtspapper […]

Jordgubbmousse
Jordgubbmousse TILLAGNING: Spara 1 stor jordgubbe till dekoration. Mosa resten och blanda i Hermesetas Lattströ och rivet apelsinskal. Häll apelsinjuicen i en liten skål och strö över gelatinet. Smält gelatinet, antingen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tills det lösts upp. Rör ner gelatinet i jordgubbspurén och låt smeten stå tills den börjar stelna. Vispa grädde […]

Satay-kyckling
Satay-kyckling TILLAGNING: Skär kycklingen i 2.5 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran och schalottenlöken och lägg dem i en skål. Blanda i krossad vitlök, soja, pressad citron, koriander, Hermesetas Lattströ och chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och täck dem väl med marinaden. Täck över dem och förvara dem kalt i upp till 24 timmar. Under […]

Rawfood-brownie
Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Russinfläta av kvarg-olje-deg
Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Hallon- & Timjanscones
Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Sallad med getost
Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Sommarmuffins med yoghurtsås
Sommarmuffins med yoghurtsås TILLAGNING: Sätt ugnen på 225ºC. Ställ 24 muffinsformar på en plåt. Lägg 150 g hallon i en skål. Strö över 1 msk vetemjöl och vänd hallonen försiktigt i mjölet. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt svalna och tillsätt det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver […]
- ← Föregående sida
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- …
- 9
- Nästa sida →