Search

Tid: 30 – 60 min

Rostade kikärtor

Rostade kikärtor TILLAGNING: Värm ugnen till 175 °C. Låt kikärtorna rinna av och häll dem i en skål. Blanda kikärtorna med de övriga ingredienserna och rör om ordentligt. Fördela kikärtorna på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i cirka 35-45 minuter eller tills de är spröda. ANMÄRKNINGAR: Perfekt som tilltugg eller topping på […]

Läs mer

Mandelkakor med choklad

Mandelkakor med choklad TILLAGNING: Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Tillsätt smör, Hermesetas och vaniljpulver och vispa ihop. Tillsätt därefter mandelmjöl och bakpulver och rör samman. Häll långsamt i mandelmjölken i skålen under vispning. Fortsätt tills all mandelmjölk är tillsatt. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i degen. Täck skålen med […]

Läs mer

Spröd granola

Spröd granola TILLAGNING: Värm ugnen till 150°C. Hacka valnötter och cashewnötter grovt och blanda dem i en skål med havregryn, pumpafrön och sesamfrön. Smält kokosoljan i en skål i mikrovågsugnen, droppa Hermesetas Flytande i kokosoljan och häll det i skålen med granolablandningen. Rör runt ordentligt tills oljan är fördelad. Fördela granolan på en bakplåt med bakplåtspapper […]

Läs mer

Jordgubbmousse

Jordgubbmousse TILLAGNING: Spara 1 stor jordgubbe till dekoration. Mosa resten och blanda i Hermesetas Lattströ och rivet apelsinskal. Häll apelsinjuicen i en liten skål och strö över gelatinet. Smält gelatinet, antingen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tills det lösts upp. Rör ner gelatinet i jordgubbspurén och låt smeten stå tills den börjar stelna. Vispa grädde […]

Läs mer

Satay-kyckling

Satay-kyckling TILLAGNING: Skär kycklingen i 2.5 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran och schalottenlöken och lägg dem i en skål. Blanda i krossad vitlök, soja, pressad citron, koriander, Hermesetas Lattströ och chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och täck dem väl med marinaden. Täck över dem och förvara dem kalt i upp till 24 timmar. Under […]

Läs mer

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Russinfläta av kvarg-olje-deg

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Sallad med getost

Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Läs mer

Fläskkött i sötsur sås

Fläskkött i sötsur sås TILLAGNING: Blanda ingredienserna till såsen. Bryn köttstrimlorna, tillsätt citrongräset i små bitar samt saft och rivet skal av lime. Häll såsen i wokpannan och låt koka i 5 minuter. Ta bort citrongräset, smaka av, tillsätt mera kryddor vid behov och dekorera med de hackade örterna. Servera med nudlar eller ris.

Läs mer