Search

Tid: 30 – 60 min

Banankaka

Banankaka TILLAGNING: Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, […]

Läs mer

Terrin med aprikoser och röda vinbär

Terrin med aprikoser och röda vinbär TILLAGNING: För en rund eller avlång form på 1 liter. Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas […]

Läs mer

Citronrutor

Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]

Läs mer

Limepaj

Limepaj TILLAGNING: Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen […]

Läs mer

Sommarsoppa

Sommarsoppa TILLAGNING: Skala och hacka grönsakerna i bitar. Lägg morots- och potatisbitarna i botten av kastrullen och tillsätt blomkålen, som är skuren i stora bitar. Tillsätt vatten, smulade grönsaksbuljongtärningar, lagerbladen och pepparkornen i kastrullen. Låt koka i ca 20 min. Tillsätt matlagningsgrädde, sötningsmedel Hermesetas Lättströ, ärtor och spenatblad. Låt koka upp. Tillsätt vårlöken och matfettet. […]

Läs mer

Choklad- och körsbärssufflé

Choklad- och körsbärssufflé TILLAGNING: Häll mjöl, kakaopulver, äggulor och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning och låt sjuda sakta i några minuter. Täck kastrull med lock och låt svalna. Söta därefter med Hermesetas Lättströ och rör om tills den är slät. Dela körsbären och lägg i suffléskålen, strö Hermesetas Lättströ […]

Läs mer

Chokladglass med hallongrädde

Chokladglass med hallongrädde TILLAGNING: Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde. Chokladglass: Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd […]

Läs mer

Chokladfondant med chokladmousse

Chokladfondant med chokladmousse TILLAGNING: Chokladfondant: Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader. Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med Hermesetas Lättströ […]

Läs mer

Chokladcrisp

Chokladcrisp TILLAGNING: Värm ugnen till 180 °C. Låt lågkalorismöret mjukas upp och tillsätt Hermesetas Lättströ. Vispa tills blandningen är lätt och pösig. Tillsätt ägget lite i taget och vispa ordentligt mellan gångerna. Blanda i det siktade mjölet och kakaon. Till sist blandar du i cornflakes. Smeten är ganska hård, så var försiktig när du blandar […]

Läs mer

Varm kycklingsallad med citron

Varm kycklingsallad med citron TILLAGNING: Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad […]

Läs mer