
Chokladcrisp
Chokladcrisp TILLAGNING: Värm ugnen till 180 °C. Låt lågkalorismöret mjukas upp och tillsätt Hermesetas Lättströ. Vispa tills blandningen är lätt och pösig. Tillsätt ägget lite i taget och vispa ordentligt mellan gångerna. Blanda i det siktade mjölet och kakaon. Till sist blandar du i cornflakes. Smeten är ganska hård, så var försiktig när du blandar […]

Varm kycklingsallad med citron
Varm kycklingsallad med citron TILLAGNING: Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad […]

Påskkakor
Påskkakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa margarinet vitt och pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ. Spara lite ägg till pensling och vispa resten tillsammans med citronskalet. Tillsätt sedan mjöl, salt och natriumbikarbonat. Rör till sist i korinter och suckat och blanda tills det uppstår en mjuk men inte kladdig deg. Häll upp degen på ett […]

Engelska julpajer
Engelska julpajer TILLAGNING: Sikta mjölet till degen i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i Hermesetas Lättströ och tillsätt så pass mycket kallt vatten att ingredienserna håller ihop till en ganska hård deg. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Linda in den i plastfolie och lägg den kallt tills […]

Mandeltoppar
Mandeltoppar TILLAGNING: Blanda mald mandel, kokosflingor och Hermesetas Lättströ i en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda […]

Formbröd
Formbröd TILLAGNING: Blanda ljummen filmjölk, jäst, salt, Hermesetas Lättströ och hälften av mjölet. Rör degen kraftigt i två minuter. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Knåda tills degen är smidig. Täck över den och låt den jäsa till dubbel storlek. Skär degen i två delar, forma dem till rullar och lägg dem i brödformar. Täck över […]

Engelsk bärdessert
Engelsk bärdessert TILLAGNING: Värm ugnen till 190ºC och klä 6 små kakformar med pappersformar. Vispa margarinet tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda ägget med lite mjöl och tillsätt det. Sikta resten av mjölet tillsammans med bakpulvret och vänd ned det i blandningen. Dela upp smeten i formarna och grädda i 15 minuter, tills kakorna är bruna […]

Jästkaka med bär
Jästkaka med bär TILLAGNING: Värm mjölken till 42°C och häll den i en bakskål. Tillsätt torrjäst, salt, kardemumma och Hermesetas Lättströ och rör om. Spara några teskedar mjöl till utbakningen. Häll hälften av mjölet i vätskan och blanda väl. Tillsätt smält fett och resten av mjölet och rör tills det bildas en smidig deg, som lätt […]

Aprikossufflé
Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Banankaka
Banankaka TILLAGNING: Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, […]
- ← Föregående sida
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Nästa sida →