Search

Tid: 30 – 60 min

Jästkaka med bär

Jästkaka med bär TILLAGNING: Värm mjölken till 42°C och häll den i en bakskål. Tillsätt torrjäst, salt, kardemumma och Hermesetas Lättströ och rör om. Spara några teskedar mjöl till utbakningen. Häll hälften av mjölet i vätskan och blanda väl. Tillsätt smält fett och resten av mjölet och rör tills det bildas en smidig deg, som lätt […]

Läs mer

Aprikossufflé

Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Läs mer

Banankaka

Banankaka TILLAGNING: Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, […]

Läs mer

Terrin med aprikoser och röda vinbär

Terrin med aprikoser och röda vinbär TILLAGNING: För en rund eller avlång form på 1 liter. Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas […]

Läs mer

Citronrutor

Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]

Läs mer

Limepaj

Limepaj TILLAGNING: Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen […]

Läs mer

Sommarsoppa

Sommarsoppa TILLAGNING: Skala och hacka grönsakerna i bitar. Lägg morots- och potatisbitarna i botten av kastrullen och tillsätt blomkålen, som är skuren i stora bitar. Tillsätt vatten, smulade grönsaksbuljongtärningar, lagerbladen och pepparkornen i kastrullen. Låt koka i ca 20 min. Tillsätt matlagningsgrädde, sötningsmedel Hermesetas Lättströ, ärtor och spenatblad. Låt koka upp. Tillsätt vårlöken och matfettet. […]

Läs mer

Jordgubbssylt

Jordgubbssylt TILLAGNING: Häll 3 msk apelsinjuice i en liten skål och strö över gelatinet. Koka upp jordgubbarna medan gelatinet mjuknar. Snoppa jordgubbarna, häll dem och resten av apelsinjuicen i en kastrull och mosa dem lätt. Låt jordgubbarna puttra i 3-4 minuter på svag värme, tills de är nästan mjuka. Ta kastrullen av värmen, blanda i […]

Läs mer

Hallonkyssar

Hallonkyssar TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Rör lättmargarin och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Blanda i ägget, lite i taget. Sikta i mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt några droppar mandelessens och så pass mycket mjölk att det uppstår en fast smet. Blöt händerna och rulla små bollar av degen. Lägg dem på smorda plåtar. Tryck lätt […]

Läs mer

Klassiska scones

Klassiska scones TILLAGNING: Värm ugnen till 200ºC. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i russin och Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan yoghurten och så pass mycket mjölk att degen håller ihop utan att klibba. Vänd upp den på ett mjölat bakbord, knåda lätt och kavla […]

Läs mer