
Mandeltoppar
Mandeltoppar TILLAGNING: Blanda mald mandel, kokosflingor och Hermesetas Lättströ i en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda […]

Formbröd
Formbröd TILLAGNING: Blanda ljummen filmjölk, jäst, salt, Hermesetas Lättströ och hälften av mjölet. Rör degen kraftigt i två minuter. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Knåda tills degen är smidig. Täck över den och låt den jäsa till dubbel storlek. Skär degen i två delar, forma dem till rullar och lägg dem i brödformar. Täck över […]

Engelsk bärdessert
Engelsk bärdessert TILLAGNING: Värm ugnen till 190ºC och klä 6 små kakformar med pappersformar. Vispa margarinet tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda ägget med lite mjöl och tillsätt det. Sikta resten av mjölet tillsammans med bakpulvret och vänd ned det i blandningen. Dela upp smeten i formarna och grädda i 15 minuter, tills kakorna är bruna […]

Jästkaka med bär
Jästkaka med bär TILLAGNING: Värm mjölken till 42°C och häll den i en bakskål. Tillsätt torrjäst, salt, kardemumma och Hermesetas Lättströ och rör om. Spara några teskedar mjöl till utbakningen. Häll hälften av mjölet i vätskan och blanda väl. Tillsätt smält fett och resten av mjölet och rör tills det bildas en smidig deg, som lätt […]

Aprikossufflé
Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Banankaka
Banankaka TILLAGNING: Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, […]

Terrin med aprikoser och röda vinbär
Terrin med aprikoser och röda vinbär TILLAGNING: För en rund eller avlång form på 1 liter. Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas […]

Jordgubbssylt
Jordgubbssylt TILLAGNING: Häll 3 msk apelsinjuice i en liten skål och strö över gelatinet. Koka upp jordgubbarna medan gelatinet mjuknar. Snoppa jordgubbarna, häll dem och resten av apelsinjuicen i en kastrull och mosa dem lätt. Låt jordgubbarna puttra i 3-4 minuter på svag värme, tills de är nästan mjuka. Ta kastrullen av värmen, blanda i […]

Hallonkyssar
Hallonkyssar TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Rör lättmargarin och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Blanda i ägget, lite i taget. Sikta i mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt några droppar mandelessens och så pass mycket mjölk att det uppstår en fast smet. Blöt händerna och rulla små bollar av degen. Lägg dem på smorda plåtar. Tryck lätt […]

Klassiska scones
Klassiska scones TILLAGNING: Värm ugnen till 200ºC. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i russin och Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan yoghurten och så pass mycket mjölk att degen håller ihop utan att klibba. Vänd upp den på ett mjölat bakbord, knåda lätt och kavla […]