Chokladglass med hallongrädde
Chokladglass med hallongrädde TILLAGNING: Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde. Chokladglass: Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd […]
Chokladfondant med chokladmousse
Chokladfondant med chokladmousse TILLAGNING: Chokladfondant: Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader. Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med Hermesetas Lättströ […]
Chokladcrisp
Chokladcrisp TILLAGNING: Värm ugnen till 180 °C. Låt lågkalorismöret mjukas upp och tillsätt Hermesetas Lättströ. Vispa tills blandningen är lätt och pösig. Tillsätt ägget lite i taget och vispa ordentligt mellan gångerna. Blanda i det siktade mjölet och kakaon. Till sist blandar du i cornflakes. Smeten är ganska hård, så var försiktig när du blandar […]
Varm kycklingsallad med citron
Varm kycklingsallad med citron TILLAGNING: Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad […]
Påskkakor
Påskkakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa margarinet vitt och pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ. Spara lite ägg till pensling och vispa resten tillsammans med citronskalet. Tillsätt sedan mjöl, salt och natriumbikarbonat. Rör till sist i korinter och suckat och blanda tills det uppstår en mjuk men inte kladdig deg. Häll upp degen på ett […]
Engelska julpajer
Engelska julpajer TILLAGNING: Sikta mjölet till degen i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i Hermesetas Lättströ och tillsätt så pass mycket kallt vatten att ingredienserna håller ihop till en ganska hård deg. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Linda in den i plastfolie och lägg den kallt tills […]
Mandeltoppar
Mandeltoppar TILLAGNING: Blanda mald mandel, kokosflingor och Hermesetas Lättströ i en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda […]
Jordgubbssylt
Jordgubbssylt TILLAGNING: Häll 3 msk apelsinjuice i en liten skål och strö över gelatinet. Koka upp jordgubbarna medan gelatinet mjuknar. Snoppa jordgubbarna, häll dem och resten av apelsinjuicen i en kastrull och mosa dem lätt. Låt jordgubbarna puttra i 3-4 minuter på svag värme, tills de är nästan mjuka. Ta kastrullen av värmen, blanda i […]
Hallonkyssar
Hallonkyssar TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Rör lättmargarin och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Blanda i ägget, lite i taget. Sikta i mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt några droppar mandelessens och så pass mycket mjölk att det uppstår en fast smet. Blöt händerna och rulla små bollar av degen. Lägg dem på smorda plåtar. Tryck lätt […]
Klassiska scones
Klassiska scones TILLAGNING: Värm ugnen till 200ºC. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i russin och Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan yoghurten och så pass mycket mjölk att degen håller ihop utan att klibba. Vänd upp den på ett mjölat bakbord, knåda lätt och kavla […]