
Varm kycklingsallad med citron
Varm kycklingsallad med citron TILLAGNING: Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad […]

Bananmousse
Bananmousse TILLAGNING: Skala bananerna och skär dem i stora bitar. Tillsätt citronsaften. Mosa dem med en gaffel, men inte så länge att de blir flytande. Blanda i kvarg och Hermesetas Lättströ. Vispa äggvitorna styva och blanda i dem. Lös upp gelatinet: Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg gelatinbladen i en soppslev och placera […]

Pistage & blåbärskakor
Pistage & blåbärskakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa i en skål, smör, Hermesetas Lättstö och vaniljsocker tillsammans tills allt är väl blandat och smeten mjuk. Vänd ner i de vispade äggen, havregryn, vetemjöl och nötter. Smeten blir till en styv massa. Klicka ut blandningen och platta till något, med […]

Sallad med avokado och räkor
Sallad med avokado och räkor TILLAGNING: Använd rumstempererade ingredienser till majonnäsen. Blanda äggula, senap, Hermesetas Lättströ och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig omrörning. Blanda i crème fraîche samt tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen dra i minst två timmar, eller till nästa dag. Tina räkorna och låt dem […]

Påskkakor
Påskkakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa margarinet vitt och pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ. Spara lite ägg till pensling och vispa resten tillsammans med citronskalet. Tillsätt sedan mjöl, salt och natriumbikarbonat. Rör till sist i korinter och suckat och blanda tills det uppstår en mjuk men inte kladdig deg. Häll upp degen på ett […]

Aprikossufflé
Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Engelska julpajer
Engelska julpajer TILLAGNING: Sikta mjölet till degen i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i Hermesetas Lättströ och tillsätt så pass mycket kallt vatten att ingredienserna håller ihop till en ganska hård deg. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Linda in den i plastfolie och lägg den kallt tills […]

Terrin med aprikoser och röda vinbär
Terrin med aprikoser och röda vinbär TILLAGNING: För en rund eller avlång form på 1 liter. Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas […]

Cheese Cake
Cheese Cake TILLAGNING: Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked. Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg […]

Jordnötssmörmilkshake
Jordnötssmörmilkshake TILLAGNING: Vaniljglassen blandas med jordnötssmör, mjölk och Hermesetas Lättströ. Avslutningsvistillsätts en halv liter vispgrädde. Den andra halvlitern vispgrädde vispas och används för att dekorera med.