
Julglögg
Julglögg TILLAGNING: Kryddorna läggs i ett glas, därefter häller man på 1 dl vodka eller Bröndum-snaps. Täck över glaset och låt dra i 24 timmar, varefter kryddorna silas bort. Värm upp rödvinet långsamt i en gryta tillsammans med russin, mandelflarn och Hermesetas Lättströ. Avsluta med att tillsätta den kryddade spriten.

Sommartårta
Sommartårta TILLAGNING: Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd försiktigt ner mjölblandningen växelvis med äggviteskummet. Blanda väl och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre delen […]

Hallonshake
Hallonshake TILLAGNING: Mixa alla ingredienser. Serveras kallt.

Sommarsoppa
Sommarsoppa TILLAGNING: Skala och hacka grönsakerna i bitar. Lägg morots- och potatisbitarna i botten av kastrullen och tillsätt blomkålen, som är skuren i stora bitar. Tillsätt vatten, smulade grönsaksbuljongtärningar, lagerbladen och pepparkornen i kastrullen. Låt koka i ca 20 min. Tillsätt matlagningsgrädde, sötningsmedel Hermesetas Lättströ, ärtor och spenatblad. Låt koka upp. Tillsätt vårlöken och matfettet. […]

Engelsk chokladpudding
Engelsk chokladpudding TILLAGNING: Sätt ugnen på 175º. Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda […]

Choklad- och körsbärssufflé
Choklad- och körsbärssufflé TILLAGNING: Häll mjöl, kakaopulver, äggulor och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning och låt sjuda sakta i några minuter. Täck kastrull med lock och låt svalna. Söta därefter med Hermesetas Lättströ och rör om tills den är slät. Dela körsbären och lägg i suffléskålen, strö Hermesetas Lättströ […]

Formbröd
Formbröd TILLAGNING: Blanda ljummen filmjölk, jäst, salt, Hermesetas Lättströ och hälften av mjölet. Rör degen kraftigt i två minuter. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Knåda tills degen är smidig. Täck över den och låt den jäsa till dubbel storlek. Skär degen i två delar, forma dem till rullar och lägg dem i brödformar. Täck över […]

Chokladglass med hallongrädde
Chokladglass med hallongrädde TILLAGNING: Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde. Chokladglass: Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd […]

Engelsk bärdessert
Engelsk bärdessert TILLAGNING: Värm ugnen till 190ºC och klä 6 små kakformar med pappersformar. Vispa margarinet tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda ägget med lite mjöl och tillsätt det. Sikta resten av mjölet tillsammans med bakpulvret och vänd ned det i blandningen. Dela upp smeten i formarna och grädda i 15 minuter, tills kakorna är bruna […]

Chokladfondant med chokladmousse
Chokladfondant med chokladmousse TILLAGNING: Chokladfondant: Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader. Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med Hermesetas Lättströ […]