Search

Produkt: Lättströ

Aprikossufflé

Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Läs mer

Orientalisk apelsinsallad

Orientalisk Apelsinsallad TILLAGNING: Skala och skär apelsinerna i delar. Blanda apelsinblomste, Hermesetas Flytande, kanel samt skal och juice av citron. Sprid blandningen över apelsinbitarna. Ställ i kylskåp i 1 timme. Skär dadlarna i strimlor, pistagenötterna i små bitar och granatäpplet i halvor, ta ur kärnorna. Sprid ut över apelsinbitarna. Garnera salladen med myntablad.

Läs mer

Jordgubbssylt

Jordgubbssylt TILLAGNING: Häll 3 msk apelsinjuice i en liten skål och strö över gelatinet. Koka upp jordgubbarna medan gelatinet mjuknar. Snoppa jordgubbarna, häll dem och resten av apelsinjuicen i en kastrull och mosa dem lätt. Låt jordgubbarna puttra i 3-4 minuter på svag värme, tills de är nästan mjuka. Ta kastrullen av värmen, blanda i […]

Läs mer

Hallonkyssar

Hallonkyssar TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Rör lättmargarin och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Blanda i ägget, lite i taget. Sikta i mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt några droppar mandelessens och så pass mycket mjölk att det uppstår en fast smet. Blöt händerna och rulla små bollar av degen. Lägg dem på smorda plåtar. Tryck lätt […]

Läs mer

Klassiska scones

Klassiska scones TILLAGNING: Värm ugnen till 200ºC. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i russin och Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan yoghurten och så pass mycket mjölk att degen håller ihop utan att klibba. Vänd upp den på ett mjölat bakbord, knåda lätt och kavla […]

Läs mer

Hallonmuffins

Hallonmuffins TILLAGNING: Vispa ägg, Hermesetas Lättströ och mjukt smör pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Häll mjölblandningen i äggblandningen växelvis med mjölken. Smeten måste vara så flytande att den lätt kan hällas i formarna. Blanda till slut i de frysta bären. På så sätt färgar inte bären av sig på smeten och faller inte sönder. Placera […]

Läs mer

Fruktkompott

Fruktkompott TILLAGNING: Kärna ur frukten och skala den. Ta bort kärnhusen och skär den i bitar. Koka upp alla andra ingredienser under omrörning. Häll frukten i blandningen och låt den puttra under omrörning tills den är mjuk men ännu inte går sönder. Häll genast upp den i burkar och förslut dem väl.

Läs mer