Search

Produkt: Lättströ

Rostade kikärtor

Rostade kikärtor TILLAGNING: Värm ugnen till 175 °C. Låt kikärtorna rinna av och häll dem i en skål. Blanda kikärtorna med de övriga ingredienserna och rör om ordentligt. Fördela kikärtorna på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i cirka 35-45 minuter eller tills de är spröda. ANMÄRKNINGAR: Perfekt som tilltugg eller topping på […]

Läs mer

Kokostoppar

Kokostoppar TILLAGNING: Värm ugnen till 200 °C. Häll kokosmjölet i en stor skål. Smält kokosoljan och häll den över kokosmjölet. Knäck äggen i skålen och tillsätt Hermesetas. Rör om ordentligt tills kokossmeten är helt slät. Skölj händerna i kallt vatten och forma kokossmeten till 10 toppar med blöta händer, så att kokosmassan inte fastnar på […]

Läs mer

Tebullar med saffran

Tebullar med saffran TILLAGNING: Smula ner jästen i en stor skål. Smält smöret i en skål, tillsätt mjölk och häll det i skålen med jästen. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt grekisk yoghurt, saffran, Hermesetas, salt och blanda. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, under omrörning tills allt mjöl är tillsatt. Knåda degen i 7 minuter […]

Läs mer

Pannkakor med lingon

Pannkakor med lingon TILLAGNING: Häll alla ingredienser till lingonsylten i en kastrull och värm upp långsamt. Låt det småkoka medan vätskan avdunstar och sylten långsamt tjocknar. Undvik att röra för mycket så att bären förblir hela. Häll vetemjöl, salt och Hermesetas Lättströ i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Fortsätt tills all […]

Läs mer

Mandelkakor med choklad

Mandelkakor med choklad TILLAGNING: Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Tillsätt smör, Hermesetas och vaniljpulver och vispa ihop. Tillsätt därefter mandelmjöl och bakpulver och rör samman. Häll långsamt i mandelmjölken i skålen under vispning. Fortsätt tills all mandelmjölk är tillsatt. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i degen. Täck skålen med […]

Läs mer

Tiramisu

Tiramisu TILLAGNING: Häll äggulor och Hermesetas Lättströ i en skål och vispa tills blandningen är ljus och tjock. Tillsätt mascarponen och vispa tills blandningen är slät och jämn. Häll äggvitorna i en ny skål och vispa tills de är luftiga och styva. Vänd försiktigt ner äggvitorna i mascarponeblandningen utan att förlora volymen. Blanda kaffe och […]

Läs mer

Jordgubbmousse

Jordgubbmousse TILLAGNING: Spara 1 stor jordgubbe till dekoration. Mosa resten och blanda i Hermesetas Lattströ och rivet apelsinskal. Häll apelsinjuicen i en liten skål och strö över gelatinet. Smält gelatinet, antingen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tills det lösts upp. Rör ner gelatinet i jordgubbspurén och låt smeten stå tills den börjar stelna. Vispa grädde […]

Läs mer

Satay-kyckling

Satay-kyckling TILLAGNING: Skär kycklingen i 2.5 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran och schalottenlöken och lägg dem i en skål. Blanda i krossad vitlök, soja, pressad citron, koriander, Hermesetas Lattströ och chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och täck dem väl med marinaden. Täck över dem och förvara dem kalt i upp till 24 timmar. Under […]

Läs mer

Paj med blandade bär

Paj med blandade bär TILLAGNING: Häll mjölet i en skål och gnugga i margarinet med händerna så att det uppstår en grynig massa. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör om innan du häller i äggulan och så pass mycket vatten (2-3 msk) att det uppstår en fast deg. Kavla ut degen och klä en pajform med […]

Läs mer

Ananasdröm

Ananasdröm TILLAGNING: Skär bort skalet och rotstocken på ananasen. Skär den i mindre bitar. Lägg ananasbitar, citronsaft, juice och Hermesetas Lättströ i en mixer. Mixa väl. Tillsätt mjölk och mixa ytterligare 30 sekunder. Serveras kyld.

Läs mer