Search

Säsong: Festligt

Blåbärsglassar

Blåbärsglassar TILLAGNING: Skala bananerna och skölj blåbären. Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa tills du har en jämn smoothie utan klumpar. Häll smoothien i glassformar och ställ formarna i frysen i minst 6 timmar tills de är genomfrusna.

Läs mer

Chokladkaka med chokladganache

Chokladkaka med chokladganache TILLAGNING: Värm ugnen till 175°C (vanlig ugn, inte varmluft). Klä botten av en ugnsform (21 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Knäck äggen i en skål, tillsätt Hermesetas Lättströ och vispa ihop. Smält smöret, tillsätt äggblandningen och vispa tills det är sammanblandat. Sikta vetemjöl med kakaopulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan […]

Läs mer

Citronkaka blötad

Citronkaka blötad TILLAGNING: Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör. Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smörj bakformen och häll […]

Läs mer

Syltkakor

Syltkakor TILLAGNING: Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas Lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200 º. Dela degen i 18 delar och forma varje del till en rund, platt kaka. Gör en liten urgröpning i mitten och […]

Läs mer

Rabarber gin fizz

Rabarber gin fizz TILLAGNING: Skär rabarbern i små bitar och häll dem i en gryta tillsammans med Hermesetas. Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning och låt det sjuda tills rabarberna lossnar från varandra. Häll de okokta rabarberna i en skål genom en sil och pressa till all vätska har pressats ur rabarberna. Provsmaka och […]

Läs mer

Äppeltryffel dessert

Äppeltryffel dessert TILLAGNING: Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär äpplena i stora tärningar. Lägg äpplena i en gryta tillsammans med vaniljfrön, den tomma vaniljstången, Hermesetas och vatten. Låt äpplena sjuda på svag värme och rör om då och då. Ta av grytan från värmen när äpplena är mjuka och ta upp vaniljstången. Mosa äpplena […]

Läs mer

Tebullar med saffran

Tebullar med saffran TILLAGNING: Smula ner jästen i en stor skål. Smält smöret i en skål, tillsätt mjölk och häll det i skålen med jästen. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt grekisk yoghurt, saffran, Hermesetas, salt och blanda. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, under omrörning tills allt mjöl är tillsatt. Knåda degen i 7 minuter […]

Läs mer

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Mandel – och morotskaka

Mandel – och morotskaka TILLAGNING: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1½ liter) eller en rund form. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt rivna morötter, rivet limeskal och saft. Rör i finhackad sötmandel blandat med vetemjöl, maizena och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt […]

Läs mer