Search

Säsong: Hela året

Chokladdessert

Chokladdessert TILLAGNING: Blanda ströbrödet med Hermesetas Lättströ, kakao och snabbkaffepulver. Vispa grädden tills den tjocknar. Spara 4 hallon till garnering och hacka resten grovt. Häll lager av grädde, ströbrödsblandning och hackade hallon i höga glas. Avsluta med ett lager vispgrädde. Låt desserten stå i kylen över natten och garnera varje glas med ett hallon och […]

Läs mer

Dubbel-chokladmuffins

Dubbel-chokladmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 175 grader. Placera muffinsformarna på plåten. Häll alla torra ingredienser i en skål. Blanda olja, ägg och mjölk samt chokladströ i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda små i ca 10 minuter och stora i ca 12 minuter. Muffinsarna är som bäst kalla, men […]

Läs mer

Varm bål med te

Varm bål med te TILLAGNING: Koka upp vattnet. Tillsätt tepåsarna och låt dem dra i 3 minuter. Häll teet i en kastrull. Skala ingefäran och riv den fint. Häll den i teet tillsammans med äppelvin, kanelstång och Hermesetas Lattströ och låt blandningen puttra i 5 minuter. Skala äpplet och päronet, ta bort kärnhusen och skär […]

Läs mer

Kugelhopf

Kugelhopf TILLAGNING: Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme. Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig. Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta […]

Läs mer

Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås TILLAGNING: Mät upp ingredienserna till köttbullarna i en skål. Blanda väl och låt stå i 30 minuter. Häll ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den puttra på svag värme i 5-10 minuter. Häll såsen i en ugnsfast form, rulla köttbullar av färsen och lägg dem i såsen. Riv över några […]

Läs mer

Brownies

Brownies TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C. Lägg smöret i en medelstor kastrull, tillsätt chokladen i större bitar och smält på medelhög värme. Låt svalna något. Tillsätt de uppvispade äggen långsamt och blanda. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i den smorda eller bakplåtspappersklädda formen och släta ut till en jämn yta. Grädda […]

Läs mer

Citronrutor

Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]

Läs mer

Choklad- och körsbärssufflé

Choklad- och körsbärssufflé TILLAGNING: Häll mjöl, kakaopulver, äggulor och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning och låt sjuda sakta i några minuter. Täck kastrull med lock och låt svalna. Söta därefter med Hermesetas Lättströ och rör om tills den är slät. Dela körsbären och lägg i suffléskålen, strö Hermesetas Lättströ […]

Läs mer

Chokladglass med hallongrädde

Chokladglass med hallongrädde TILLAGNING: Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde. Chokladglass: Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd […]

Läs mer

Chokladfondant med chokladmousse

Chokladfondant med chokladmousse TILLAGNING: Chokladfondant: Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader. Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med Hermesetas Lättströ […]

Läs mer