Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka TILLAGNING: Värm ugnen till 150ºC. Smörj en avlång brödform för 1 kg deg och täck botten med bakplåtspapper. Smält margarinet och sirapen långsamt på låg värme. Rör i Hermesetas Lättströ, siktat mjöl, ingefära och kanel i det vispade ägget. Värm mjölken en smula, tillsätt natriumbikarbonat och rör den blandningen i smeten. När smeten […]
Pannacotta
Pannacotta TILLAGNING: Blanda grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt sjuda försiktigt i 5-8 minuter under omrörning. Ta kastrullen från värmen, tillsätt Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, vispa därefter i mascarpone i den varma gräddblandningen. Häll marsala eller sherry i en liten skål och Lattströ över gelatinet. Låt den svälla i […]
Mandel – och morotskaka
Mandel – och morotskaka TILLAGNING: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1½ liter) eller en rund form. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt rivna morötter, rivet limeskal och saft. Rör i finhackad sötmandel blandat med vetemjöl, maizena och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt […]
Smoothies
Smoothies TILLAGNING: Blanda alla ingredienser. Servera i ett glas och dekorera med mynta eller med citronmeliss.
Fläskkött i sötsur sås
Fläskkött i sötsur sås TILLAGNING: Blanda ingredienserna till såsen. Bryn köttstrimlorna, tillsätt citrongräset i små bitar samt saft och rivet skal av lime. Häll såsen i wokpannan och låt koka i 5 minuter. Ta bort citrongräset, smaka av, tillsätt mera kryddor vid behov och dekorera med de hackade örterna. Servera med nudlar eller ris.
Chokladdessert
Chokladdessert TILLAGNING: Blanda ströbrödet med Hermesetas Lättströ, kakao och snabbkaffepulver. Vispa grädden tills den tjocknar. Spara 4 hallon till garnering och hacka resten grovt. Häll lager av grädde, ströbrödsblandning och hackade hallon i höga glas. Avsluta med ett lager vispgrädde. Låt desserten stå i kylen över natten och garnera varje glas med ett hallon och […]
Pistage & blåbärskakor
Pistage & blåbärskakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa i en skål, smör, Hermesetas Lättstö och vaniljsocker tillsammans tills allt är väl blandat och smeten mjuk. Vänd ner i de vispade äggen, havregryn, vetemjöl och nötter. Smeten blir till en styv massa. Klicka ut blandningen och platta till något, med […]
Jordnötssmörmilkshake
Jordnötssmörmilkshake TILLAGNING: Vaniljglassen blandas med jordnötssmör, mjölk och Hermesetas Lättströ. Avslutningsvistillsätts en halv liter vispgrädde. Den andra halvlitern vispgrädde vispas och används för att dekorera med.
Laxsmörgås med romsås
Laxsmörgås med romsås TILLAGNING: Lägg laxfilén på ett fat. Blanda havssalt, Hermesetas Lättströ och peppar. Bred ut blandningen över laxen. Strö över hackad dill och täck fatet med plastfolie. Låt filén dra i kylen i 24 timmar. Skrapa av dillen och kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor. Mät upp ingredienserna till romsåsen […]
Hallonshake
Hallonshake TILLAGNING: Mixa alla ingredienser. Serveras kallt.