Äppelmuffins med rostade mandlar och kanel
Saftiga och fluffiga, så ska äppelmuffins smaka! Håller du med? Baka då vårt enkla recept med rostade mandlar och kanel.
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme.
Rosta mandelspånen i en stekpanna. Skala äpplet, ta bort kärnorna, skär i små bitar och droppa över citronsaft. Ställ båda åt sidan. - Blanda mandelspånen, bakpulver, smör, Hermesetas Lättströ, ägg och kanel till en jämn deg. Blanda i äppelbitarna och fördela sedan jämnt i 6 muffinsformar. Garnera med de rostade mandlarna och grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna.
Näringsvärden per portion
900
kj
214
energi (kcal)
7.5
protein g
5.5
kolhydrater g
18.5
fett g
Ingredienser till 6 portioner
100 g | Mald mandel |
2 st. | Ägg (storlek M) |
50 g | Smör |
3 msk | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Bakpulver |
1 tsk | Kanel |
1 (ca 200 g) | Äpple |
1 msk | Citronsaft |
20 g | Mandelspån |