Search

Choklad-granola

55 min
Desserter
Frukost

För mycket russin? För lite nötter? Saknas den där kicken? Gör din egen choklad-granola och ät bara det som du tycker är godast!

Förberedelser

  1. Häll de torra ingredienserna i en stor bunke och rör om ordentligt. Tillsätt osötat äppelmos och smält kokosolja till den torra blandningen, blanda väl och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda granolan i 160 °C över-/undervärme i ca 45 minuter (eller låt torka). Öppna ugnen en aning var 10 minut, låt fukten avdunsta och rör om i granolan. Förläng torkningstiden i ugnen om granolan fortfarande är fuktig efter 45 minuter.
  3. Ta ut granolan ur ugnen och låt den svalna helt så fort den har torkat. Förvara i en lufttät behållare och förbruka inom några veckor.

    Tips: Med denna granola är det särskilt viktigt att den får torka och svalna helt innan den förpackas (annars kan den börja mögla senare i förpackningen).

Näringsvärden per portion

795
kj
189
energi (kcal)
5
protein g
9
kolhydrater g
15
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 10 portioner

Torra ingredienser

100 g Havregryn
50 g Mandel eller hasselnötter
25 g Kokoschips
25 g Kokosflingor
50 g Kakaokross
40 g Kakaopulver
10 g Hermesetas Lättströ
100 g Havregryn 50 g Mandel eller hasselnötter 25 g Kokoschips 25 g Kokosflingor 50 g Kakaokross 40 g Kakaopulver 10 g Hermesetas Lättströ

Flytande ingredienser

150 g Osötat äppelmos
50 g Kokosolja, smält
150 g Osötat äppelmos 50 g Kokosolja, smält

Produkter som används

← tillbaka till översikten