Choklad-granola
För mycket russin? För lite nötter? Saknas den där kicken? Gör din egen choklad-granola och ät bara det som du tycker är godast!
Förberedelser
- Häll de torra ingredienserna i en stor bunke och rör om ordentligt. Tillsätt osötat äppelmos och smält kokosolja till den torra blandningen, blanda väl och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda granolan i 160 °C över-/undervärme i ca 45 minuter (eller låt torka). Öppna ugnen en aning var 10 minut, låt fukten avdunsta och rör om i granolan. Förläng torkningstiden i ugnen om granolan fortfarande är fuktig efter 45 minuter.
- Ta ut granolan ur ugnen och låt den svalna helt så fort den har torkat. Förvara i en lufttät behållare och förbruka inom några veckor.
Tips: Med denna granola är det särskilt viktigt att den får torka och svalna helt innan den förpackas (annars kan den börja mögla senare i förpackningen).
Näringsvärden per portion
795
kj
189
energi (kcal)
5
protein g
9
kolhydrater g
15
fett g
Ingredienser till 10 portioner
Torra ingredienser
100 g | Havregryn |
50 g | Mandel eller hasselnötter |
25 g | Kokoschips |
25 g | Kokosflingor |
50 g | Kakaokross |
40 g | Kakaopulver |
10 g | Hermesetas Lättströ |
Flytande ingredienser
150 g | Osötat äppelmos |
50 g | Kokosolja, smält |