Chokladfondant
Ett oemotståndligt recept för alla hjärtans dag med endast 5 ingredienser: Denna lilla chokladkaka med saftigt inre får alla hjärtan att smälta.
Förberedelser
- Värm ugnen till 200 °C (vanlig ugn, inte varmluft). Smörj 4 runda formar (5x5 cm) och pudra in dem med lite mjöl. Slå bort överskottsmjölet.
- Hacka chokladen grovt och häll den i en skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör antingen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn och rör runt tills det är ordentligt sammanblandat. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör samman. Sikta ner mjölet i skålen under omrörning. Tillsätt äggulor och äggvitor och rör om tills smeten är enhetlig.
- Häll smeten i formarna så att de är fyllda till ¾ och grädda chokladfondanterna i ugnen i 7-10 minuter. Toppen ska vara lätt dallrig när du tar ut dem ur ugnen, så att mitten fortfarande är ogräddad.
- TIPS: Kanten på kakorna ska vara fast men mitten flytande. Stjälp försiktigt upp dem på en dessertallrik, eftersom kakorna lätt kan falla isär på grund av den mjuka kärnan. Stick därför in provstickan i kanten och inte i mitten. En vulkan av choklad!
Näringsvärden per portion
1853
kj
441
energi (kcal)
8
protein g
21
kolhydrater g
37
fett g
Ingredienser till 4 portioner
100 g | Mörk choklad, 70% |
100 g | Smör |
5 g | Hermesetas Lättströ |
40 g | Vetemjöl |
100 g | Äggulor |
50 g | Äggvitor |