Search

Chokladiga energibollar

15 min
Desserter
Frukost

Kakaon gör dessa veganska energibollar riktigt chokladiga. Dadlar, havregryn och hasselnötter ger dig nya krafter. Ta för dig!

Förberedelser

  1. Låt dadlarna ligga i blöt i hett vatten i 30 minuter (då blir de saftigare). Häll de blötlagda dadlarna i en mixer och hacka dem.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna till de hackade dadlarna i mixern och fortsätt att mixa. Kontrollera då och då om massan redan är tillräckligt finhackad. Ta den färdiga massan ur mixern, forma den till en boll och ställ den i kylskåpet i 30 min.
  3. Forma 15 bollar av den kylda massan och förvara dem i kylskåpet tills de ska förtäras.

Näringsvärden per portion

417
kj
99
energi (kcal)
2
protein g
9
kolhydrater g
6
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 15 portioner

100 g Dadlar
100 g Havregryn
50 g Hasselnötter
2 msk Kakaopulver
1 msk Hermesetas Lättströ
0,5 tsk Kanel
1 nypa Salt
50 ml Kokosolja, smält
100 g Dadlar 100 g Havregryn 50 g Hasselnötter 2 msk Kakaopulver 1 msk Hermesetas Lättströ 0,5 tsk Kanel 1 nypa Salt 50 ml Kokosolja, smält

Produkter som används

← tillbaka till översikten