Chokladiga energibollar
Kakaon gör dessa veganska energibollar riktigt chokladiga. Dadlar, havregryn och hasselnötter ger dig nya krafter. Ta för dig!
Förberedelser
- Låt dadlarna ligga i blöt i hett vatten i 30 minuter (då blir de saftigare). Häll de blötlagda dadlarna i en mixer och hacka dem.
- Tillsätt de övriga ingredienserna till de hackade dadlarna i mixern och fortsätt att mixa. Kontrollera då och då om massan redan är tillräckligt finhackad. Ta den färdiga massan ur mixern, forma den till en boll och ställ den i kylskåpet i 30 min.
- Forma 15 bollar av den kylda massan och förvara dem i kylskåpet tills de ska förtäras.
Näringsvärden per portion
417
kj
99
energi (kcal)
2
protein g
9
kolhydrater g
6
fett g
Ingredienser till 15 portioner
100 g | Dadlar |
100 g | Havregryn |
50 g | Hasselnötter |
2 msk | Kakaopulver |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
0,5 tsk | Kanel |
1 nypa | Salt |
50 ml | Kokosolja, smält |