Search

Chokladsmåkakor

60 min
Bakning

Chokladkakor med färskost och kärlek – precis rätt recept till advent. Tack vare Hermesetas Lättströ passar dessa godbitar även för personer med diabetes!

Förberedelser

  1. Häll Hermesetas Lättströ, smör, ägg, vaniljextrakt och mjölk i en skål och rör samman. Sikta samman de övriga ingredienserna i en ny skål. Tillsätt de torra ingredienserna till skålen med smörblandningen, lite i taget, under omrörning. När alla ingredienser är tillsatta, knådas degen samman och packas in i plastfolie. Kyl degen i några timmar.
  2. Förvärm ugnen till 180 °C. Tag ut degen ur kylskåpet och knåda igenom den med händerna. Kavla ut degen på ett mjölat bord och stick ut cirklar på cirka 7 cm. Stick ut en mindre cirkel/hjärta i mitten av hälften av kakorna, så att du har både en hel botten och en topp med hål.
  3. Placera småkakorna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 11-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Rör samman creamcheese med Hermesetas och lägg en liten klick creamcheese mellan toppen och botten på småkakorna.

Näringsvärden per portion

377
kj
90
energi (kcal)
2.5
protein g
8
kolhydrater g
5.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 25 portioner

15 g Hermesetas Lättströ
100 g Smör, rumstempererat
1 Ägg
1 tsk Vaniljextrakt
3-4 tsk Mjölk
50 g Kakaopulver
260 g Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
15 g Hermesetas Lättströ 100 g Smör, rumstempererat 1 Ägg 1 tsk Vaniljextrakt 3-4 tsk Mjölk 50 g Kakaopulver 260 g Vetemjöl 1/2 tsk Bakpulver

Fyllning:

100 g Naturell creamcheese
1 msk Hermesetas Lättströ
100 g Naturell creamcheese 1 msk Hermesetas Lättströ

Produkter som används

← tillbaka till översikten