Chokladsmåkakor
Chokladkakor med färskost och kärlek – precis rätt recept till advent. Tack vare Hermesetas Lättströ passar dessa godbitar även för personer med diabetes!
Förberedelser
- Häll Hermesetas Lättströ, smör, ägg, vaniljextrakt och mjölk i en skål och rör samman. Sikta samman de övriga ingredienserna i en ny skål. Tillsätt de torra ingredienserna till skålen med smörblandningen, lite i taget, under omrörning. När alla ingredienser är tillsatta, knådas degen samman och packas in i plastfolie. Kyl degen i några timmar.
- Förvärm ugnen till 180 °C. Tag ut degen ur kylskåpet och knåda igenom den med händerna. Kavla ut degen på ett mjölat bord och stick ut cirklar på cirka 7 cm. Stick ut en mindre cirkel/hjärta i mitten av hälften av kakorna, så att du har både en hel botten och en topp med hål.
- Placera småkakorna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 11-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.
- Rör samman creamcheese med Hermesetas och lägg en liten klick creamcheese mellan toppen och botten på småkakorna.
Näringsvärden per portion
377
kj
90
energi (kcal)
2.5
protein g
8
kolhydrater g
5.5
fett g
Ingredienser till 25 portioner
15 g | Hermesetas Lättströ |
100 g | Smör, rumstempererat |
1 | Ägg |
1 tsk | Vaniljextrakt |
3-4 tsk | Mjölk |
50 g | Kakaopulver |
260 g | Vetemjöl |
1/2 tsk | Bakpulver |
Fyllning:
100 g | Naturell creamcheese |
1 msk | Hermesetas Lättströ |