Search

Endiv-skopor med curry-kycklingsallad

25 min
Sallader
Salthaltiga livsmedel

Våra endiv-skopor med kycklingsallad och currysås garneras med druvor och krasse. Som aperitif eller liten munsbit: Alltid en njutning!

Förberedelser

  1. Skär kycklingbröstet i små bitar, stek med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj druvorna och skär dem i halvor. Ställ båda åt sidan.
  2. För currysåsen, blanda gräddfil med Hermesetas, citronsaft, currypulver, vitlök, salt och peppar till en slät sås med en stavmixer. Häll currysåsen över kycklingbitarna och rör om ordentligt.
  3. Rengör endiven, skär av en bit nertill och fördela den sedan i "skopor". Skär endivens kärna i strimlor och blanda in dem ordentligt i kycklingsalladen tillsammans med hälften av druvorna.
    Servera kycklingsalladen fördelad på endiv-skoporna och garnera med resten av druvorna och krasse.

Näringsvärden per portion

1398
kj
333
energi (kcal)
34
protein g
15.5
kolhydrater g
15
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

250 g Kycklingbröst
1 msk Olivolja
150 g Röda vindruvor
100 g Creme fraiche
5 droppar Hermesetas Flytande
1 msk Citronsaft
2 tsk Currypulver
1 st. Vitlöksklyfta (liten)
2 st. Endiv
1 msk Krasse, färska
Salt och peppar
250 g Kycklingbröst 1 msk Olivolja 150 g Röda vindruvor 100 g Creme fraiche 5 droppar Hermesetas Flytande 1 msk Citronsaft 2 tsk Currypulver 1 st. Vitlöksklyfta (liten) 2 st. Endiv 1 msk Krasse, färska Salt och peppar

Produkter som används

← tillbaka till översikten