Endiv-skopor med curry-kycklingsallad
Våra endiv-skopor med kycklingsallad och currysås garneras med druvor och krasse. Som aperitif eller liten munsbit: Alltid en njutning!
Förberedelser
- Skär kycklingbröstet i små bitar, stek med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj druvorna och skär dem i halvor. Ställ båda åt sidan.
- För currysåsen, blanda gräddfil med Hermesetas, citronsaft, currypulver, vitlök, salt och peppar till en slät sås med en stavmixer. Häll currysåsen över kycklingbitarna och rör om ordentligt.
- Rengör endiven, skär av en bit nertill och fördela den sedan i "skopor". Skär endivens kärna i strimlor och blanda in dem ordentligt i kycklingsalladen tillsammans med hälften av druvorna.
Servera kycklingsalladen fördelad på endiv-skoporna och garnera med resten av druvorna och krasse.
Näringsvärden per portion
1398
kj
333
energi (kcal)
34
protein g
15.5
kolhydrater g
15
fett g
Ingredienser till 2 portioner
250 g | Kycklingbröst |
1 msk | Olivolja |
150 g | Röda vindruvor |
100 g | Creme fraiche |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
1 msk | Citronsaft |
2 tsk | Currypulver |
1 st. | Vitlöksklyfta (liten) |
2 st. | Endiv |
1 msk | Krasse, färska |
Salt och peppar |