Search

Enkel äppel-blåbär-crumble

60 min
Desserter
Frukost

Knaprigt, fruktigt, oemotståndligt: Det finns inget enklare recept på lycka än denna enkla äppel-blåbär-crumble. Du måste prova!

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 200 °C över-/undervärme.
  2. Tvätta, skala och skär äpplena i små tärningar.
    Riv lite citronskal från citronen (ca 1 tsk) med ett rivjärn och tillsätt till äppeltärningarna tillsammans med 1 msk citronsaft. Blanda väl. Häll i en ugnsfast form tillsammans med de frusna blåbären.
  3. Blanda havregryn, Hermesetas Lättströ och vanilj i en skål och knåda ihop med smöret. Hacka mandeln grovt och arbeta ihop med crumble-degen. Fördela den färdiga crumble-degen på frukten och grädda i mitten av den uppvärmda ugnen. Kontrollera ifall äpplena är mjuka och degen har fått färg efter 40 minuter i ugnen.

    Smakar underbart i kombination med grekisk yoghurt eller vispgrädde!

    Tips: Den som gillar sin crumble lite saftigare kan tillsätta 50 ml apelsinjuice eller vatten, eller steka frukten lätt i en panna och därefter tillaga den i ugnen med crumble-degen.

Näringsvärden per portion

1846
kj
439
energi (kcal)
11
protein g
42.5
kolhydrater g
25.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Fruktig grund:

2 Äpple (Boskoop)
50 g Blåbär, djupfrysta
1 Citron, obehandlad
2 Äpple (Boskoop) 50 g Blåbär, djupfrysta 1 Citron, obehandlad

Crumble:

75 g Havregryn, små gryn
40 g Mandel
30 g Smör
2 msk Hermesetas Lättströ
1 knivsudd Vanilj, malen
75 g Havregryn, små gryn 40 g Mandel 30 g Smör 2 msk Hermesetas Lättströ 1 knivsudd Vanilj, malen

Produkter som används

← tillbaka till översikten