Enkel äppel-blåbär-crumble
Knaprigt, fruktigt, oemotståndligt: Det finns inget enklare recept på lycka än denna enkla äppel-blåbär-crumble. Du måste prova!
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 200 °C över-/undervärme.
- Tvätta, skala och skär äpplena i små tärningar.
Riv lite citronskal från citronen (ca 1 tsk) med ett rivjärn och tillsätt till äppeltärningarna tillsammans med 1 msk citronsaft. Blanda väl. Häll i en ugnsfast form tillsammans med de frusna blåbären. - Blanda havregryn, Hermesetas Lättströ och vanilj i en skål och knåda ihop med smöret. Hacka mandeln grovt och arbeta ihop med crumble-degen. Fördela den färdiga crumble-degen på frukten och grädda i mitten av den uppvärmda ugnen. Kontrollera ifall äpplena är mjuka och degen har fått färg efter 40 minuter i ugnen.
Smakar underbart i kombination med grekisk yoghurt eller vispgrädde!
Tips: Den som gillar sin crumble lite saftigare kan tillsätta 50 ml apelsinjuice eller vatten, eller steka frukten lätt i en panna och därefter tillaga den i ugnen med crumble-degen.
Näringsvärden per portion
1846
kj
439
energi (kcal)
11
protein g
42.5
kolhydrater g
25.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Fruktig grund:
2 | Äpple (Boskoop) |
50 g | Blåbär, djupfrysta |
1 | Citron, obehandlad |
Crumble:
75 g | Havregryn, små gryn |
40 g | Mandel |
30 g | Smör |
2 msk | Hermesetas Lättströ |
1 knivsudd | Vanilj, malen |