Enkla jordnötssmörkakor
Helt enkelt: Ta en 20 minuter lång paus och förbered dessa läckra jordnötssmörkakor till nästa fikapaus.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
- Knåda jordnötssmöret med ägget, Hermesetas Lättströ och bakpulvret till en smidig deg i en bunke.
- Forma med händerna degen till ca 16 kulor, sprid ut dem på plåten med tillräckligt avstånd mellan varandra och platta till lite lätt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Tips: Som alternativ till jordnötssmör med bitar kan även krämigt jordnötssmör användas. Jordnötssmöret måste i vilket fall vara saltat - om inte bör ca 1/2 tsk salt tillsättas.
Näringsvärden per portion
353
kj
84
energi (kcal)
3
protein g
1.5
kolhydrater g
7
fett g
Ingredienser till 16 portioner
200 g | Jordnötssmör med bitar, saltat |
12 g | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Bakpulver |
1 | Ägg (storlek M) |