Search

Enkla jordnötssmörkakor

20 min
Bakning
Desserter

Helt enkelt: Ta en 20 minuter lång paus och förbered dessa läckra jordnötssmörkakor till nästa fikapaus.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
  2. Knåda jordnötssmöret med ägget, Hermesetas Lättströ och bakpulvret till en smidig deg i en bunke.
  3. Forma med händerna degen till ca 16 kulor, sprid ut dem på plåten med tillräckligt avstånd mellan varandra och platta till lite lätt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

    Tips: Som alternativ till jordnötssmör med bitar kan även krämigt jordnötssmör användas. Jordnötssmöret måste i vilket fall vara saltat - om inte bör ca 1/2 tsk salt tillsättas.

Näringsvärden per portion

353
kj
84
energi (kcal)
3
protein g
1.5
kolhydrater g
7
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 16 portioner

200 g Jordnötssmör med bitar, saltat
12 g Hermesetas Lättströ
1 tsk Bakpulver
1 Ägg (storlek M)
200 g Jordnötssmör med bitar, saltat 12 g Hermesetas Lättströ 1 tsk Bakpulver 1 Ägg (storlek M)

Produkter som används

← tillbaka till översikten