Enkla, veganska chokladtryfflar
Vegane Schokoladentrüffel selbst machen ist ganz simpel! Unser superleckeres Rezept mit Kokosmilch eignet sich bestens zum Schlemmen oder Verschenken.
Förberedelser
- Finhacka chokladen och lägg den i en värmebeständig skål. Blanda kokosmjölk, Hermesetas Lättströ och vanilj i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt sedan blandningen till den hackade chokladen, rör om tills chokladen är helt smält och blivit till en jämn smet. Låt chokladkrämen svalna och ställ i kylen i cirka 2 timmar.
- Ta små portioner av chokladkrämen med en tesked, forma och rulla i kakaopulver.
Tips: Förvara tryffeln i kylen tills den ska ätas eller ges bort (dock högst 10 dagar).
Näringsvärden per portion
140
kj
33
energi (kcal)
0.5
protein g
3
kolhydrater g
2.5
fett g
Ingredienser till 40 portioner
200 g | Choklad (minst 70 % kakao) |
100 ml | Kokosmjölk |
5 g | Hermesetas Lättströ |
1 nypa | Vanilj |
20 g | Kakaopulver (till rullning) |