Search

Enkla, veganska chokladtryfflar

20 min
Desserter

Vegane Schokoladentrüffel selbst machen ist ganz simpel! Unser superleckeres Rezept mit Kokosmilch eignet sich bestens zum Schlemmen oder Verschenken.

Förberedelser

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en värmebeständig skål. Blanda kokosmjölk, Hermesetas Lättströ och vanilj i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt sedan blandningen till den hackade chokladen, rör om tills chokladen är helt smält och blivit till en jämn smet. Låt chokladkrämen svalna och ställ i kylen i cirka 2 timmar.
  2. Ta små portioner av chokladkrämen med en tesked, forma och rulla i kakaopulver.

    Tips: Förvara tryffeln i kylen tills den ska ätas eller ges bort (dock högst 10 dagar).

Näringsvärden per portion

140
kj
33
energi (kcal)
0.5
protein g
3
kolhydrater g
2.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 40 portioner

200 g Choklad (minst 70 % kakao)
100 ml Kokosmjölk
5 g Hermesetas Lättströ
1 nypa Vanilj
20 g Kakaopulver (till rullning)
200 g Choklad (minst 70 % kakao) 100 ml Kokosmjölk 5 g Hermesetas Lättströ 1 nypa Vanilj 20 g Kakaopulver (till rullning)

Produkter som används

← tillbaka till översikten