Exotisk kokos-vanilj-chiapudding med bär
Skicka dina smaklökar på en resa: Med den exotiska kokos-vanilj-chiapuddingen med bär samlar du garanterat nya intryck.
Förberedelser
- Hacka cashewnötterna och blanda med resten av de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölken och rör om med en sked ordentligt till en jämn smet utan klumpar.
Tips: Det är normalt att massan fortfarande ser mycket flytande ut; chiafröna suger åt sig vätskan med tiden. - Täck över skålen och låt stå och svälla minst 3 timmar i kylskåpet (eller helst: över natten). Rör om möjligt om emellanåt.
- Fördela de frusna blåbären i två glas, 1 msk per glas. Täck över med hälften av chiapuddingen i varje glas och dekorera med de blandade bären.
Tips: Den exotiska chiapuddingen smakar även utsökt med mango eller ananas som alternativ till bären.
Näringsvärden per portion
1600
kj
381
energi (kcal)
14
protein g
23
kolhydrater g
27.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Chiapudding:
300 ml | Mjölk |
30 g | Chiafrön |
30 g | Kokosflingor |
30 g | Cashewnötter |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
1 knivsudd | Vanilj, malen |
Dekoration:
2 msk | Blåbär, frysta |
t.ex. jordgubbar, hallon och blåbär | Blandade frysta bär |