Search

Färsk gurk-avokado-sallad med grapefrukt och rökt lax

15 min
Sallader
Salthaltiga livsmedel

Kreativ sallad för den som älskar rökt lax: Trolla fram ett kulinariskt konstverk med salladsgurka, avokado, och grapefrukt och låt smaka!

Förberedelser

  1. Skär salladsgurkan på längden i breda strimlor med en potatisskalare. Tärna avokadon och strimla salladslöken.
    Filea grapefrukten, samla samtidigt upp juicen till dressingen och ställ båda två åt sidan.
  2. Häll alla ingredienser till dressingen, inklusive Hermesetas Flytande och den uppsamlade grapefruktjuicen (ca 50 ml) i en skål och rör om.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen i en skål och fördela den på två tallrikar. Dra isär laxen i bitar och fördela den på två tallrikar. Strö över de rostade pinjenötterna och servera.

Näringsvärden per portion

2642
kj
629
energi (kcal)
29
protein g
21.5
kolhydrater g
47
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Sallad:

1 Salladsgurka
1 Avokado
1 Grapefrukt, rosa
2 Salladslökar
125 g Rökt lax
50 g Pinjenötter, rostade
1 Salladsgurka 1 Avokado 1 Grapefrukt, rosa 2 Salladslökar 125 g Rökt lax 50 g Pinjenötter, rostade

Dressing:

50 ml Grapefruktjuice (samla upp när den fileas)
25 ml Olivolja
5 ml Hermesetas Flytande
1/2 tsk Salt
Svartpeppar
50 ml Grapefruktjuice (samla upp när den fileas) 25 ml Olivolja 5 ml Hermesetas Flytande 1/2 tsk Salt Svartpeppar

Produkter som används

← tillbaka till översikten