Färsk gurk-avokado-sallad med grapefrukt och rökt lax
Kreativ sallad för den som älskar rökt lax: Trolla fram ett kulinariskt konstverk med salladsgurka, avokado, och grapefrukt och låt smaka!
Förberedelser
- Skär salladsgurkan på längden i breda strimlor med en potatisskalare. Tärna avokadon och strimla salladslöken.
Filea grapefrukten, samla samtidigt upp juicen till dressingen och ställ båda två åt sidan. - Häll alla ingredienser till dressingen, inklusive Hermesetas Flytande och den uppsamlade grapefruktjuicen (ca 50 ml) i en skål och rör om.
- Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen i en skål och fördela den på två tallrikar. Dra isär laxen i bitar och fördela den på två tallrikar. Strö över de rostade pinjenötterna och servera.
Näringsvärden per portion
2642
kj
629
energi (kcal)
29
protein g
21.5
kolhydrater g
47
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Sallad:
1 | Salladsgurka |
1 | Avokado |
1 | Grapefrukt, rosa |
2 | Salladslökar |
125 g | Rökt lax |
50 g | Pinjenötter, rostade |
Dressing:
50 ml | Grapefruktjuice (samla upp när den fileas) |
25 ml | Olivolja |
5 ml | Hermesetas Flytande |
1/2 tsk | Salt |
Svartpeppar |