Search

Granola-morgonpajer

30 min
Bakning
Frukost

Vad sägs om en liten müslikaka till frukost? Den fruktigt krämiga toppingen består av Skyr, en mjölkprodukt från Island, och bär.

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 165 °C. Smörj 6 små pajformar och ställ dem åt sidan. Häll mandelmjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, salt och kanel i en skål och rör runt. Tillsätt kokosolja och använd baksidan av en stor träsked eller dina händer för att arbeta in kokosoljan i blandningen. Hacka mandlarna grovt och knåda in dem i degen. Tillsätt slutligen det smälta smöret och knåda ihop degen.
  2. Fördela granolablandningen i pajformarna och tryck till ordentligt i bottnen och på sidorna. Baka granolapajerna i ugnen i 12-15 minuter och låt dem därefter svalna helt. Servera med skyr och färska bär.

Näringsvärden per portion

2184
kj
520
energi (kcal)
21
protein g
27
kolhydrater g
35
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

Pajer:

80 g Mandelmjöl
250 g Havregryn
8 g Hermesetas Lättströ
1/4 tsk Salt
1/4 tsk Malen kanel
1.2 dl Kokosolja
100 g Mandlar
25 g Smält smör
80 g Mandelmjöl 250 g Havregryn 8 g Hermesetas Lättströ 1/4 tsk Salt 1/4 tsk Malen kanel 1.2 dl Kokosolja 100 g Mandlar 25 g Smält smör

Topping:

250 g Skyr
Bär
250 g Skyr Bär

Produkter som används

← tillbaka till översikten