Granola-morgonpajer
Vad sägs om en liten müslikaka till frukost? Den fruktigt krämiga toppingen består av Skyr, en mjölkprodukt från Island, och bär.
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 165 °C. Smörj 6 små pajformar och ställ dem åt sidan. Häll mandelmjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, salt och kanel i en skål och rör runt. Tillsätt kokosolja och använd baksidan av en stor träsked eller dina händer för att arbeta in kokosoljan i blandningen. Hacka mandlarna grovt och knåda in dem i degen. Tillsätt slutligen det smälta smöret och knåda ihop degen.
- Fördela granolablandningen i pajformarna och tryck till ordentligt i bottnen och på sidorna. Baka granolapajerna i ugnen i 12-15 minuter och låt dem därefter svalna helt. Servera med skyr och färska bär.
Näringsvärden per portion
2184
kj
520
energi (kcal)
21
protein g
27
kolhydrater g
35
fett g
Ingredienser till 6 portioner
Pajer:
| 80 g | Mandelmjöl |
| 250 g | Havregryn |
| 8 g | Hermesetas Lättströ |
| 1/4 tsk | Salt |
| 1/4 tsk | Malen kanel |
| 1.2 dl | Kokosolja |
| 100 g | Mandlar |
| 25 g | Smält smör |
Topping:
| 250 g | Skyr |
| Bär |
