Havrekakor
Prova dessa goda havrekakor till frukost eller som mellanmål. Du behöver bara 5 ingredienser, så de är gjorda på nolltid!
Förberedelser
- Skär upp smöret och lägg i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt. Häll på Hermesetas Lättströ.
- Rör ihop till en jämn smet med elvisp. Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop med elvispen. Tillsätt havregryn och vetemjöl. Rör ihop till en lite smulig smet, använd elvisp. Tryck ihop smeten till klumpar och lägg på plåtar. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i 10-12 minuter till gyllengul färg.
Näringsvärden per portion
257
kj
61
energi (kcal)
1
protein g
4.5
kolhydrater g
4.5
fett g
Ingredienser till 40 portioner
200 g | Smör |
15 g | Hermesetas Lattströ |
1 tsk | Hjorthornssalt |
300 g | Havregryn |
100 g | Vetemjöl |