
Hemlagad blåbär-limesaft
Fruktig bas för härliga förfriskningar: Passa på att göra en blåbär-limesaft själv. Det är busenkelt med vårt recept!
Förberedelser
- Lägg blåbären tillsammans med vatten och Hemesetas Lättströ i en kastrull, koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter på medelhög värme och rör om regelbundet. Varning – det bubblar och kan stänka!
- Låt blandningen svalna något, sila och smaka av med limesaft. Häll sedan med hjälp av en tratt över i en ren och förslutningsbar flaska och förvara i kylen.
Tips: Vad sägs om en alkoholfri sommardrink? Med en skiva lime, lite färsk basilika och 1 matsked blåbärssaft, uppblandat med mineralvatten, får du snabbt en läcker och uppfriskande dryck!
Näringsvärden per portion
50
kj
12
energi (kcal)
2.5
kolhydrater g
Ingredienser till 12 portioner
200 g | Blåbär (färska eller djupfrysta) |
150 ml | Vatten |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1 msk | Limesaft |