Search

Hemlagad jordgubbssaft med basilika

30 min
Drycker

Den här hemlagade saften med jordgubbar och basilika släcker verkligen törsten. Blandad med mousserande vitt vin är den en härligt fruktig aperitif.

Förberedelser

  1. Rensa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och Hemesetas Lättströ. Låt blandningen koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter på medelhög värme och rör om regelbundet. Varning – det bubblar och kan stänka!
  2. Tillsätt basilikan och låt svalna något. Sila saften och smaka av med citronsaft. Häll upp saften i en ren och förslutningsbar flaska med hjälp av en tratt. Förvara saften i kylen.
  3. Den färdiga drycken tillreds på 1 msk jordgubbssaft per glas, som sedan fylls med mineralvatten. Rör om och servera med en skiva citron, lite basilika och isbitar.

    Tips: Saften blandad med mousserande vitt vin är en fantastisk sommaraperitif!

Näringsvärden per portion

449
kj
107
energi (kcal)
1.5
protein g
22.5
kolhydrater g
1
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 1 portion

Till jordgubbssaften

200 g Jordgubbar
150 g Vatten
10 g Hermesetas Lättströ
1 msk Basilika
1 msk Citronsaft
200 g Jordgubbar 150 g Vatten 10 g Hermesetas Lättströ 1 msk Basilika 1 msk Citronsaft

Till den färdiga drycken

150 ml Mineralvatten
1 msk Jordgubbssaft
4 st. Basilikablad
1 st. Citronskivor
00:10:00 Isbitar
150 ml Mineralvatten 1 msk Jordgubbssaft 4 st. Basilikablad 1 st. Citronskivor 00:10:00 Isbitar

Produkter som används

← tillbaka till översikten