Hemlagad jordgubbssaft med basilika
Den här hemlagade saften med jordgubbar och basilika släcker verkligen törsten. Blandad med mousserande vitt vin är den en härligt fruktig aperitif.
Förberedelser
- Rensa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och Hemesetas Lättströ. Låt blandningen koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter på medelhög värme och rör om regelbundet. Varning – det bubblar och kan stänka!
- Tillsätt basilikan och låt svalna något. Sila saften och smaka av med citronsaft. Häll upp saften i en ren och förslutningsbar flaska med hjälp av en tratt. Förvara saften i kylen.
- Den färdiga drycken tillreds på 1 msk jordgubbssaft per glas, som sedan fylls med mineralvatten. Rör om och servera med en skiva citron, lite basilika och isbitar.
Tips: Saften blandad med mousserande vitt vin är en fantastisk sommaraperitif!
Näringsvärden per portion
449
kj
107
energi (kcal)
1.5
protein g
22.5
kolhydrater g
1
fett g
Ingredienser till 1 portion
Till jordgubbssaften
200 g | Jordgubbar |
150 g | Vatten |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1 msk | Basilika |
1 msk | Citronsaft |
Till den färdiga drycken
150 ml | Mineralvatten |
1 msk | Jordgubbssaft |
4 st. | Basilikablad |
1 st. | Citronskivor |
00:10:00 | Isbitar |