Hemmagjorda müslibarer med banan och choklad
Hemmagjorda müslibarer passar utmärkt som ett energigivande mellanmål. Med banan, choklad och cashewnötter får du ny styrka.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
Blanda de torra ingredienserna väl i en skål. Krossa bananen med en gaffel och tillsätt kokosoljan och ägget till de torra ingredienserna och blanda väl. - Sprid blandningen jämnt (ca 2 cm tjock) på en bakplåt med bakplåtspapper och skär i bitar om cirka 2 x 5 cm med en kniv och baka i 30 minuter i en förvärmd ugn.
- Låt svalna helt innan du dekorerar. För dekorationen värmer du cirka 30 g choklad i ett vattenbad och ringla över som en topping.
Näringsvärden per portion
499
kj
119
energi (kcal)
3
protein g
9
kolhydrater g
8
fett g
Ingredienser till 20 portioner
Till degen
1 | Banan, mycket mogen |
65 g | Kokosolja |
1 | Ägg (storlek M) |
200 g | Havregryn, fasta |
50 g | Cashewnötter, hackade |
50 g | Kokosflingor |
2 msk | Kakaopulver |
1 msk | Kakaokross |
2 tsk | Hermesetas Lättströ |
Till dekoration
30 g | Choklad (minst 60 % kakao) |