Hjärtformade praliner med rosa fyllning
Kärlek är...en hjärtformad pralin med rosa fyllning, gjord på äkta schweizisk choklad och färska hallon. Vem kan motstå det här enkla receptet?
Förberedelser
- Hacka den mörka chokladen grovt, lägg den i en skål och smält den över vattenbad. Ställ skålen åt sidan och vänta tills chokladen blir trögflytande igen.
- Pensla pralinformarna med smält choklad (det går bäst med en pensel). Ställ in formarna i kylen igen i minst 15 minuter. Upprepa proceduren 2-3 gånger, tills chokladskiktet har uppnått önskad tjocklek.
- Hacka den vita chokladen grovt, lägg den i en skål och smält den över vattenbad. Mosa hallonen under tiden och purea dem genom en sil till receptet behövs det 20 g hallonpuré. Häll hallonsnaps och Hermesetas Lättströ i hallonpurén och rör om. Rör ner hallonmassan i den vita chokladen så snart den har smält. Låt massan svalna lite grann.
- Häll upp den avsvalnade massan i de förberedda pralinformarna. Stryk över resten av den mörka chokladen, så att hålrummen försluts. Ställ pralinerna i kylskåpet och låt dem kallna helt.
Näringsvärden per portion
233
kj
55
energi (kcal)
0.5
protein g
5.5
kolhydrater g
3.5
fett g
Ingredienser till 15 portioner
100 g | Mörk choklad (minst 70 % kakao) |
50 g | Vit choklad |
40 g | Hallon |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
5 g | Hallonsnaps |