Höstlig plommon-crumble med kanel
Heiss, knusprig, fruchtig - der Pflaumen-Crumble erwärmt an trüben Herbsttagen Ihre Seele. Mit griechischem Joghurt schmeckt er auch zum Frühstück.
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 200 °C över-/undervärme. Skölj, kärna ur och halvera plommonen. Lägg dem i en ugnsfast form och förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen.
- Blanda under tiden havregryn, Hermesetas Lättströ och kanel i en skål och knåda ihop med smöret. Hacka valnötter grovt och arbeta ihop med crumble-degen. Fördela den färdiga crumble-degen på den förgräddade frukten och grädda i ytterligare 25 minuter.
Tips: Mycket gott som frukost med grekisk yoghurt!
Näringsvärden per portion
1772
kj
422
energi (kcal)
8
protein g
40.5
kolhydrater g
26
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Fruktig grund
| 400 g | Plommon |
| 1 tsk | Kanel |
Crumble
| 60 g | Havregryn |
| 30 g | Valnötskärnor |
| 30 g | Smör |
| 2 msk | Hermesetas Lättströ |
| 1 tsk | Kanel |
