Search

Höstlig plommon-crumble med kanel

45 min
Bakning
Desserter

Heiss, knusprig, fruchtig - der Pflaumen-Crumble erwärmt an trüben Herbsttagen Ihre Seele. Mit griechischem Joghurt schmeckt er auch zum Frühstück.

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 200 °C över-/undervärme. Skölj, kärna ur och halvera plommonen. Lägg dem i en ugnsfast form och förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen.
  2. Blanda under tiden havregryn, Hermesetas Lättströ och kanel i en skål och knåda ihop med smöret. Hacka valnötter grovt och arbeta ihop med crumble-degen. Fördela den färdiga crumble-degen på den förgräddade frukten och grädda i ytterligare 25 minuter.

    Tips: Mycket gott som frukost med grekisk yoghurt!

Näringsvärden per portion

1772
kj
422
energi (kcal)
8
protein g
40.5
kolhydrater g
26
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Fruktig grund

400 g Plommon
1 tsk Kanel
400 g Plommon 1 tsk Kanel

Crumble

60 g Havregryn
30 g Valnötskärnor
30 g Smör
2 msk Hermesetas Lättströ
1 tsk Kanel
60 g Havregryn 30 g Valnötskärnor 30 g Smör 2 msk Hermesetas Lättströ 1 tsk Kanel

Produkter som används

← tillbaka till översikten