Italienska lök-antipasti
Italienska aptitretare står för livsglädje – dela dem med andra. Våra lök-antipasti är den perfekta presenten till nästa fest!
Förberedelser
- Skala lökarna och skär i strimlor. Värm olivoljan i en kastrull och fräs lökarna tills de blir glaserade (ca 15 minuter).
- Deglasera med vinäger och tillsätt Hermesetas Lättströ och salt. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter och tillsätt slutligen buljongen.
- Låt sjuda på låg värme tills lökarna har mjuknat (ca 10 minuter). Ta bort från plattan och servera antingen direkt eller i glas och förvara i kylskåp efter kylning.
Tips: Dessa lök-antipasti är fint förpackade och passar utmärkt som en present från köket – till exempel vid nästa grillfest!
Näringsvärden per portion
127
kj
30
energi (kcal)
0.5
protein g
3
kolhydrater g
1.5
fett g
Ingredienser till 8 portioner
400 g | Lök |
1 msk | Olivolja |
2 msk | Vinäger |
150 ml | Grönsaksbuljong |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Salt |