Jordgubbsmarmelad med chiafrön
Jordgubbsmarmelad behöver inte alltid kokas: Prova vårt enkla recept med chiafrön - det sockerfria smörgåspålägget blir helt enkelt klart i kylskåpet.
Förberedelser
- Mosa de ansade jordgubbarna ihop med Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan chiafröna till jordgubbsmoset och blanda väl direkt.
Observera: Det är normalt att fruktpurén ser ganska flytande ut till en början; chiafröna suger åt sig vätskan med tiden. - Fördela massan i ett eller flera glas, förslut väl och låt svälla i kylskåp i minst 2 timmar.
Tips: Marmeladen kan också tillredas med andra frukter, till exempel blåbär eller hallon. Beroende på fruktsort bör man trycka fruktpurén genom en sil innan chiafröna tillsätts, för att fånga upp kärnor och grova bitar.
Marmeladen kan förvaras ca 4 dagar i kylskåp.
Näringsvärden per portion
80
kj
19
energi (kcal)
0.5
protein g
2
kolhydrater g
1
fett g
Ingredienser till 6 portioner
100 g | Jordgubbar |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
1 msk | Chiafrön |