Kålrabbi-äpple-carpaccio
Carpaccio på veganskt och knaprigt sätt - med kålrabbi och äpplen. Som topping passar valnötter, pinjenötter och trädgårdskrasse. Fantastiskt gott!
Förberedelser
- Hacka valnötterna, rosta dem tillsammans med pinjenötterna utan olja i en stekpanna och ställ dem åt sidan. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål och ställ den åt sidan.
- Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor med en grönsakshyvel. Skölj äpplet, ta bort stjälken och skär det i tunna skivor med samma inställning.
- Till serveringen, lägg ut kålrabbi- och äppelskivorna omväxlande i cirklar på två tallrikar. Ringla över dressingen och garnera med de rostade nötterna och lite krasse.
Näringsvärden per portion
1390
kj
331
energi (kcal)
6.5
protein g
12.5
kolhydrater g
27
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Till carpaccion
1 st. | Kålrabbi, medelstor |
1 st. | Äpple, fast (t.ex. Elstar) |
20 g | Valnötter |
20 g | Pinjenötter |
1 msk | Trädgårdskrasse |
Till dressingen
2 msk | Olivolja |
1 msk | Valnötsolja |
1 msk | Äppelcidervinäger |
1/2 tsk | Senap |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
Salt & peppar |