Search

Kålrabbi-äpple-carpaccio

25 min
Sallader
Salthaltiga livsmedel

Carpaccio på veganskt och knaprigt sätt - med kålrabbi och äpplen. Som topping passar valnötter, pinjenötter och trädgårdskrasse. Fantastiskt gott!

Förberedelser

  1. Hacka valnötterna, rosta dem tillsammans med pinjenötterna utan olja i en stekpanna och ställ dem åt sidan. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål och ställ den åt sidan.
  2. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor med en grönsakshyvel. Skölj äpplet, ta bort stjälken och skär det i tunna skivor med samma inställning.
  3. Till serveringen, lägg ut kålrabbi- och äppelskivorna omväxlande i cirklar på två tallrikar. Ringla över dressingen och garnera med de rostade nötterna och lite krasse.

Näringsvärden per portion

1390
kj
331
energi (kcal)
6.5
protein g
12.5
kolhydrater g
27
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Till carpaccion

1 st. Kålrabbi, medelstor
1 st. Äpple, fast (t.ex. Elstar)
20 g Valnötter
20 g Pinjenötter
1 msk Trädgårdskrasse
1 st. Kålrabbi, medelstor 1 st. Äpple, fast (t.ex. Elstar) 20 g Valnötter 20 g Pinjenötter 1 msk Trädgårdskrasse

Till dressingen

2 msk Olivolja
1 msk Valnötsolja
1 msk Äppelcidervinäger
1/2 tsk Senap
5 droppar Hermesetas Flytande
Salt & peppar
2 msk Olivolja 1 msk Valnötsolja 1 msk Äppelcidervinäger 1/2 tsk Senap 5 droppar Hermesetas Flytande Salt & peppar

Produkter som används

← tillbaka till översikten