Kokos-ägglikör med vanilj
En riktig höjdpunkt, inte bara till påsk: Vår ägglikör med kokosmjölk och vanilj är utmärkt att ge bort som present eller njuta av själv.
Förberedelser
- Rör kokosmjölken med äggulan, Hermesetas Lättströ och den malda vaniljen i en kastrull på medelvärme med en visp tills blandningen tjocknar lite - se till att det inte blir för hett (äggulan stelnar vid 68 °C). Tillsätt rom och blanda väl så snart ägglikören börjar bli tjockare i kastrullen.
- Fyll en flaska med den ännu varma ägglikören och låt den svalna. Förvara den i kylskåp. Skaka flaskan ifall likören skulle dela sig något när den svalnar - och genast blir ägglikören härligt jämn igen.
- Likören blir ännu tjockare och kraftigare med tiden, och efter ett par dagar smakar den ännu bättre!
Tips: Den något billigare tonkabönan är ett utmärkt alternativ till vanilj.
Passar även perfekt som gästgåva.
Näringsvärden per portion
475
kj
113
energi (kcal)
2
protein g
1.5
kolhydrater g
8.5
fett g
Ingredienser till 8 portioner
200 ml | Kokosmjölk |
100 ml | Rom |
3 msk | Hermesetas Lättströ |
1 knivsudd | Vanilj, malen |
3 | Äggula |