Search

Kokos-ägglikör med vanilj

15 min
Desserter
Drycker

En riktig höjdpunkt, inte bara till påsk: Vår ägglikör med kokosmjölk och vanilj är utmärkt att ge bort som present eller njuta av själv.

Förberedelser

  1. Rör kokosmjölken med äggulan, Hermesetas Lättströ och den malda vaniljen i en kastrull på medelvärme med en visp tills blandningen tjocknar lite - se till att det inte blir för hett (äggulan stelnar vid 68 °C). Tillsätt rom och blanda väl så snart ägglikören börjar bli tjockare i kastrullen.
  2. Fyll en flaska med den ännu varma ägglikören och låt den svalna. Förvara den i kylskåp. Skaka flaskan ifall likören skulle dela sig något när den svalnar - och genast blir ägglikören härligt jämn igen.
  3. Likören blir ännu tjockare och kraftigare med tiden, och efter ett par dagar smakar den ännu bättre!

    Tips: Den något billigare tonkabönan är ett utmärkt alternativ till vanilj.

    Passar även perfekt som gästgåva.

Näringsvärden per portion

475
kj
113
energi (kcal)
2
protein g
1.5
kolhydrater g
8.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 8 portioner

200 ml Kokosmjölk
100 ml Rom
3 msk Hermesetas Lättströ
1 knivsudd Vanilj, malen
3 Äggula
200 ml Kokosmjölk 100 ml Rom 3 msk Hermesetas Lättströ 1 knivsudd Vanilj, malen 3 Äggula

Produkter som används

← tillbaka till översikten