Kryddiga tofugrillspett med paprika och zucchini
Würzige Abwechslung für Ihre vegane Sommerparty: Marinierte Grillspiesse mit Räuchertofu, Paprika und Zucchini. Leicht und lecker!
Förberedelser
- Blanda ingredienserna till marinaden i en liten skål med en sked. Saltet ska ha löst upp sig.
- Skär grönsakerna för spetten och den rökta tofun i ungefär lika stora skivor och sätt på dem efter varandra på bambusspett. Pensla de färdiga spetten med den förberedda marinaden och låt dem helst dra i minst 30 minuter innan de läggs på grillen.
- Grilla de färdiga spetten från alla sidor på medelhög värme och servera dem varma. Färska sallader och bröd passar bra till dem.
Näringsvärden per portion
1650
kj
393
energi (kcal)
14.5
protein g
11.5
kolhydrater g
32.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
För spetten
150 g | Rökt tofu |
1 st. | Zucchini |
1 st. | Röd paprika |
2 st. | Salladslök |
Till marinaden
50 ml | Rapsolja |
1 msk | Soja |
10 droppar | Hermesetas Flytande |
1 tsk | Paprikapulver |
1/2 tsk | Chilipulver |
1/2 tsk | Oregano |
1/2 tsk | Salt |