Search

Läskiga häxfingrar för Halloween

25 min
Bakning
Desserter

Enkelt recept för alla Halloween-fans: När skelett och spöken knackar på dörren, ge dem läskiga och hälsosamma häxfingrar av dinkelmjöl!

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme.
    Blanda ihop dinkelmjöl och Hermesetas Lättströ, knåda sedan till en smuldeg med kallt smör, äggula och lite bittermandelextrakt. Ställ in degen i kylen i minst 30 minuter.
  2. Forma degen bit för bit med händerna till fingerlånga degrullar och tryck in två små fördjupningar. Kapa degen vid "fingerlederna" med en kniv. Sätt en mandel på varje som fingernagel. Ställ de färdiga ”fingrarna” i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Näringsvärden per portion

542
kj
129
energi (kcal)
2
protein g
8
kolhydrater g
10
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 10 portioner

110 g Dinkelmjöl
100 g Smör, kallt
5 g Hermesetas Lättströ
1 st. Äggula
5 droppar Bittermandelextrakt
10 Mandel
110 g Dinkelmjöl 100 g Smör, kallt 5 g Hermesetas Lättströ 1 st. Äggula 5 droppar Bittermandelextrakt 10 Mandel

Produkter som används

← tillbaka till översikten