Läskiga häxfingrar för Halloween
Enkelt recept för alla Halloween-fans: När skelett och spöken knackar på dörren, ge dem läskiga och hälsosamma häxfingrar av dinkelmjöl!
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme.
Blanda ihop dinkelmjöl och Hermesetas Lättströ, knåda sedan till en smuldeg med kallt smör, äggula och lite bittermandelextrakt. Ställ in degen i kylen i minst 30 minuter. - Forma degen bit för bit med händerna till fingerlånga degrullar och tryck in två små fördjupningar. Kapa degen vid "fingerlederna" med en kniv. Sätt en mandel på varje som fingernagel. Ställ de färdiga ”fingrarna” i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Näringsvärden per portion
542
kj
129
energi (kcal)
2
protein g
8
kolhydrater g
10
fett g
Ingredienser till 10 portioner
110 g | Dinkelmjöl |
100 g | Smör, kallt |
5 g | Hermesetas Lättströ |
1 st. | Äggula |
5 droppar | Bittermandelextrakt |
10 | Mandel |