Laxsmörgås med romsås
Förberedelser
Näringsvärden per portion
1513
kj
362
energi (kcal)
21
protein g
22
kolhydrater g
19
fett g
Ingredienser till 8 portioner
Lax:
| 500 g | Laxfilé |
| 2 tsk | Grovt havssalt |
| 2 tsk | Hermesetas Lättströ |
| 1 tsk | Grovmalen vitpeppar |
| 1 dl | Hackad dill |
Romsås:
| 2 | Burkar (à 200 g) lätt gräddfil (17%) |
| 125 g | Stenbits- eller forellrom |
| 2 | Hermesetas Lättströ |
| 1 dl | Hackad gräslök |
| 1-2 tsk | Grovmalen svartpeppar |
Till servering:
| 8 | Skivor fullkornsbröd |
| Grovmalen svartpeppar | |
| Hackad dill eller gräslök |
